Trots stora problem

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Med min dotter som är 23 år så fixar jag det här ändå. Inget blir bättre av att jag röker.
Hon spelar och shoppar hela tiden, vet inte hur jag ska kunna hjälpa henne. Vi har varit till BC, hon ville själv till Game Over men icke sa nicke. Det kosta för mycket pengar.
Jag har varit dum och räddat henne 2 el 3 ggr för jag ville inte att hon skulle hamna på kronofogden för då får hon ju aldrig en lägenhet. Nu vet jag att hennes kille kommer att fixa lägenhet om det går att hitta.
Hon har ca 55 000:- i skuld nu, kronofogd och allt. Jag har nog bet närmare 100 000:- till henne tidigare.
Hon har blivit tillsagd att gå till skuldrådgivning men hon har inte varit vaken den tiden. Hon mår verkligen inget bra, gått upp massor i vikt också. Nu går hon hos KBT på VC.
Hon har t o m handlat i mitt pers.nr så nu har jag sagt att en gång till så polisanmäler jag henne.
Jäkla casinon, dom ploppar upp fler och fler för varje dag tycker jag.
Jag ska i alla fall inte röka denna gång för det blir inte bättre med det. Nu ska jag istället bet av på mina skulder av sluta röka pengarna.
Ha en bra dag ni alla duktiga
Kram Eva

Kommentarer

Kämpa på och ge inte upp i

Kämpa på och ge inte upp i motgångarna. Du är duktig.

Tjo hopp! Du är verkligen

Tjo hopp!

Du är verkligen stark som klarar detta samtidigt som din dotter verkar vara ute på väldigt tunn is..

Att handla på någon annans personnummer utan tillåtelse är ju som sagt rent brottsligt.
Om det inte var mycket pengar det handlade om, låt gå med en varning och en rejäl utskällning.. men om det var mycket pengar, kräv tillbaka summan som en lärdom att, så gör man inte!

Vad du än gör, hjälp henne inte mer än du redan gjort.. för hon kommer bara dra med dig ner i skiten när hon själv faller. Hennes pojkvän får hoppa in och stötta då, inte ditt ansvar längre då hon är över 18..

Att flytta till egen lägenhet känns väl inte direkt som rätt väg för henne att gå. Innan hon blivit av med sitt spelberoende så lär hon ju inte kunna betala hyran när den ploppar in en gång per månad. Vet hon vad det kostar "att leva", mat, hyra, busskort, etc etc? Hon skulle nog behöva sätta sig i "mogna.nu-skolan"..

Stå på dig och lycka till!
Och som sagt.. att röka löser ingenting..

/PH

Jag förstår att du

Jag förstår att du stöttar..jag är likadan. Vi tror att de ska resa sig varje dag. Vi älskar våra barn. Jag ska sluta röka på torsdag denna vecka men denna gången inte skylla på det vuxna barnet. Vi kan och måste vsra friska starka och ha bra ekonomi för att orka
Funderar på att sjukskriva mig för att orka psykiskt. .Helt slut. Skulle vilja ja tid och råd att träna för att få kickar men kostar det också. Vi hörs! Käraste mamma till mamma!

Heja, Wickan! Bra, att du

Heja, Wickan! Bra, att du inte ger upp.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se