Idag har jag gjort en tavla och tappat en framtand!

Ja, idag satte jag ihop mitt kaosbroderi till en tavla i en 50 x 50 cm ram. Det sista jag nu hinner till min utställning. Broderiet består av ett antal små lappar i ylletyg som jag under en period i rökstoppet, fyllde med massor av små stygn i glansigt lingarn. Allt i en kaskad av färger. Syftet var att lura min hjärna. Den skulle tro att jag rökte den där "sätta igångciggen". Det funkade i någon mån och det blev en hög fina lappar som nu blev en bild. Och jag blir riktigt imponerad; "har jag gjort den". Den är något nytt. Hm. Jobbar annars intensivt med att få klart allting. Då, lossar en framtand när jag äter lite för ivrigt ikväll. Så jättelägligt. I övermorn ska jag bygga utställning, träffa lokalpressen, och på lördag vernissage, med GLUGG! Inte kul alls, men
Temat är skogen, så jag kanske ska ta och sätta på mig en svans och hänga på lite guldringar, så jag passar ihop med gluggen menar jag. Vore lite kul.

Ha det så bra ni kan alla tappra rökslutare, hälsar Norna.

Kommentarer

Oups. Ja ett konstnärstroll

Oups. Ja ett konstnärstroll vore ju onekligen klart kul!
Var är din utställning? Blir ju sugen på att komma och kolla!
Och heja dig!
Fantastisk idé att använda kreativiteten på det sättet.
Härligt.
Vad kommer just det där "sluta röka"-verket att ha för titel?
Allt gott och lycka till på vernissagen!!!

Go morron! Urk och fasa.. Bet

Go morron!

Urk och fasa.. Bet du av tanden eller var den redan lös? Låter som en tripp till tandläkaren då, så billigt.

En tand är förvisso bara en tand brukar jag tänka.. På ett barn är det bara "sött" med en glugg, på en vuxen är det "dålig hydien".. eller?

Har själv lite problem med gaddarna (snarare tandköttet) efter alla år som rökare, hoppas få behålla dem alla så långt det går.

Ta dig till tandis du, och STORT lycka till!

/PH

Vad skall jag säga?

Vad skall jag säga? Utställning och Kaosbbroderibilden kan jag ju bara gratulera till. Men det där med tanden är ju hemskt. En ny kostar ju en förmögenhet eller vad säger tandvården? Betalar de ett implantat? Där ryker ju alla inte upprökta pengar. Annars är ju ideen med trollet riktigt lockande. Förresten, vad har hänt med loggen? Rena digerdöden, verkar ligga nere helt och hållet. Ha det så bra, Norna, vi syns. Än överger jag inte loggen helt och hållet. Kram, Gesine

Hej och tack för era

Hej och tack för era kommentarer. Söndag kväll och jag kan pusta ut. Nej, trasiga tänder är inte kul, men jag är ganska härdad. Fick gjort en brygga på halva överkäken förra året och nu är det dags för nästa ser det ut som. Kostar, ja ca 10 000. Hade hur som helst lite flyt och fick snabbt komma in och få en provisorisk tand, så jag kunde le för fotografen. Min lilla utställning blev fin, jag är jättenöjd i hur saker och ting liksom utvecklade sig till slut. Rökstoppet hade ju stört ut kreativiteten i sju - åtta månader sådär och jag har stundvis känt att jag hellre hade velat varit ute och gå i det fina vädret, än att hårt fokuserat komma i mål med utställningen. Men jag kan ju inte ge mig förrän jag ser att det blir bra. En viktig sak är också att jag känner att jag klarar av en sådan stressmättad utmaning som att bygga utställning. Ja, man tar sig framåt, en bit i taget. Snart har jag ett år i min hand. Wow!
Lynx, ja är du i närheten av Dalslands enda stad, så är du välkommen.
Ha det fint, Norna.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se