Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Tredje dygnet totalt nikotinfri

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Jag läste om hur kroppen läkte när man slutade röka och det stod att nikotinet var borta ur kroppen efter tre dygn. Det har snurrat runt i huvudet på mig idag. Jag har inte tänkt på cigarretter eller nikotin innan de andra dagarna men idag har jag. Det har också gjort mig mer röksugen att gå och tänka på det.

Kommentarer

Bra jobbat! Nu är du en bit

Bra jobbat! Nu är du en bit på väg! De där röktankarna kommer och går och vissa tillfällen är skitjobbiga och andra betydligt lättare. Andas in genom näsan och ut genom munnen har hjälpt mig när det varit riktigt jäkligt ibland. Det får en att tänka på annat i alla fall :)

Hej hopp! Röktankarna kommer

Hej hopp!

Röktankarna kommer och går, så är det för oss alla.. hjärnan kommer aldrig glömma att vi en gång i tiden varit rökare.. Det handlar bara om att ändra sin egen syn på sig själv och se sig själv som icke-rökare, och helt enkelt inte röka..

Sen ang. när nikotinet är ut kroppen och när kroppen läkt färdigt är två helt olika saker, och väldigt individuellt.. Det är beroende på hur länge man har rökt, hur mycket man har rökt och hur man har rökt..

Stort lycka till!

/PH

Jobba på, tänk på att röksug

Jobba på, tänk på att röksug går över. Och försök att sysselsätt dig med sådant du gillar. :)

Där läste du helt rätt,

Där läste du helt rätt, NIKOTINET är ur kroppen och nikotinreceptorerna står där utan påfyllning och signalerar till hjärnan: hjälp! Nödsituation! Skaffa nikotin NU! Om du står emot, blir skrikandet efter nikotin svagare och svagare, Efter tre veckor utan nikotin har receptorerna bildats tillbaka och belöningssystemet fungerar normalt, nåja, nästan normalt igen. Därför skall man BELÖNA sig varje dag, så att hjärnan lär sig att det finns annat trevligt här i livet. Se det hela som en spännande tvekamp mellan dig och ditt rökarejag (eller beroendejaget) DU har bestämt att du inte vill vara rökare längre, rökarejaget kämpar för sitt liv. Någon vinner, och denna någon är DU! Vinner rökarejaget, blir det otrevligt för dig på sikt, det vet du och därför är du här. Skall jag satsa en virtuell tusenlapp på dig?

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se