Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Nu har jag precis tagit min sista cigg

Igår rökte jag 15 cigarretter.
Nikotinsug nu: Inget.

Nu har jag tagit min sista cigg. Jag är 100% säker på att sluta nu. Det är inte roligt att känna sig trött hela tiden på grund av att jag röker. Jag lever ett aktivt liv med 16 hästar. Tränar och tävlar. Rökning passar inte in i en elitidrottaren vardag. Det skadar verkligen min satsning att röka. Jag är ständigt trött, har huvudvärk och känner mig vara orkeslös. Varje gång jag känner mig så, sätter jag mig ner på en stol utanför stallet och röker. För det känns skönt helt enkelt. Men det är ju bara så fel! Det blir ju precis tvärt om!!! Men nu jävlar ska jag sluta. Hoppas verkligen att det går bra. Jag räknar med att känna mig supertrött, ledsen och arg de första dagarna men jag VET att när jag väl är rökfri så kommer allt bli mycket lättare.

Kommentarer

Lycka till . Kramar från mig

Lycka till . Kramar från mig :)

Välkommen och grattis till

Välkommen och grattis till ditt kloka beslut. Förutom tröttheten så sparar du ju pengar också, något som aldrig är fel... Hästsporten är ju inte direkt någon lukrativ business ;)

Räkna med att du kommer känna dig ännu tröttare ett tag innan du blir piggare igen. Men ta inte det som ett skäl att börja röka igen utan vänta ut det istället. Jag var segare i några dagar men piggade på mig sedan. Flera andra har varit sega i huvudet i flera veckor innan det vänt. Så förbered dig på att det kan bli så.

Varje gång du blir röksugen kan du gå in här och läsa lite i någons logg eller skriva något själv. Det är en jättebra syssla när suget kommer. Eller varför inte tvätta någon vattenkopp eller sopa stallgången för 20:e gången den dagen eller putsa något träns eller så för att hålla tankarna på annat :)

Du kommer bli galen på hur mycket vi ex-rökare egentligen tänker på cigg. Det är helt galet i början, men det går också över efter hand. Ta en timme i taget bara så ska du se att det blir bra!

Stort lycka till!

Lycka till! Men kolla

Lycka till! Men kolla blodvärdena, trötthet etc låter på mig som järnbrist.

Tack för all respons! Mycket

Tack för all respons!

Mycket möjligt att det kan vara järnbrist. Men jag äter mycket och varierat, så det känns som att jag borde få i mig alla vitaminer och mineraler :) Däremot jobbade jag i ett stall för ett par år sedan där rod extrem rökförbud. Då rökte jag en cigg på morgonen, en vid lunch och en till kvällen. Då var jag verkligen riktigt pigg och orkade allt trots typ 30 graders hetta

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se