Vet inte hur jag ska orka fortsätta

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Har varit rökfri i 17 dagar. Abstinensen har funkat ganska okej de första 12 dagarna men denna veckan har det varit otroligt svårt. Min man har börjat jobba igen efter en sjukskrivning ( jag är sjukpensionär och är alltid hemma) han var sådant stöd den första tiden. Nu känns det mycket tungt är ledsen hela tiden, tänker bara på cigaretter . Var i affären innan begäret blev så stort jag köpte ett paket cigaretter rökte fyra bloss det var äckligt men tyvärr kände jag mig gladare. ( kastade resten av cigaretterna) vill bara må bättre ha mer styrka. Jag vill inte vara rökare men vet inte hur jag ska orka fortsätta. Jag vädjar till någon som kan ge mig tips och råd. Jag motionerar två gånger om dagen och sover halva förmiddagen... Vill vara piggare och gladare.

Kommentarer

Du bara måste hålla ut den

Du bara måste hålla ut den jobbiga tiden. Bara ta dig igenom på något sätt och minns att DET GÅR ÖVER! Det jobbiga går över jag lovar! Det känns som att livet är slut, att man inte får koppla av och ha roligt mer men den känslan går över med tiden. Tyckte också att det blev svårare när det gått lite tid men nu är det MKT lättare igen och jag är på dag 51, men långt innan dess lättade det rejält. Hitta strategier för olika situationer och bara njut över hur stolt du kan känna dig över dig själv som klarat så här långt!! Du är superduktig och jag är säker på att du kan klara dig tills det vänder! Och det kan vända fortare än du tror! Kram!

Hej, Lottaj! Bra att du

Hej, Lottaj! Bra att du hittade hit. Duktigt att ha klarat av så många dagar. Håll ut lite till, så har du överlevt det värrsta. 3 veckor, sedan är det hela absolut hanterbart.Googla på "stop-simply.de. Suchtkurve" Du behöver inte kunna tyska för att fatta vad kurvan betyder. Den visar hur avgiftningen går till. Jag kan leverera en kort översättning. Fundera på vad som redan känns bättre- andningen? tänder? varmare händer och fötter? Stolt över att ha varit så modigt att sätta igång rökstoppet? Du är på god väg, har kommit igenom abstinensen, kroppen är tacksam och städar ut gifterna för fullt, resten sitter i huvudet, vanan, man måste lära sig att leva utan nikotin, det är nytt och spännande - andas djupt! Du klarar det och ett helt liv i frihet väntar på dig.
Oj då, det låter som värrsta väckelsepredikant, men jag vill faktiskt bara pigga upp dig. Hälsning, Gesine

Hej roxyjulietta tårarna bara

Hej roxyjulietta tårarna bara rinner ner för kinderna när jag läser dina ord. Är så glad att någon ville försöka hjälpa mig :) känns redan lite bättre tack snälla du. Vad du är duktig, du har kämpat så länge. Kramar från mig

Hej gesine tack snälla du för

Hej gesine tack snälla du för dina stöttande ord. Känner mig faktiskt starkare efter det att två fina medmänniskor vill hjälpa mig. Jag ska kämpa.jag ska lyckas kram från mig

Men gulliga du! Så oerhört

Men gulliga du! Så oerhört glad jag blir att du uppskattade min kommentar! :) Vi måste ju hålla ihop o stötta varann vi som kämpar så gott vi kan :)

Hej Lottaj! Förstår precis

Hej Lottaj!

Förstår precis var du befinner dig just nu.. någon stans mellan hopp och förtvivlan.
Jag var där själv, precis där.. och det känns som att bestiga Mount Everest bara att genomlida dagen.

Att sluta röka har sina djupa (väldigt djupa) dalar.. men även höga (mycket höga) toppar.. Du är just nu i en dal, men efter en dal kommer alltid en topp.. Så håll ut, gråt, skrik, slå på en kudde, gör vad som helst, men rök inte.. så kommer det gå över! Och för varje dal du tar dig igenom så blir topparna längre och längre, tills du inte längre har några direkta dalar längre.

Ge inte upp, utan bit ihop, bli arg, bli ledsen.. man har rätt att lida när man slutar röka.. för efter regnet kommer solskenet! Tro på att det blir bättre längre in på resan, för det blir det!

Stort lycka till nu, och skriv av dig här om du behöver mer stöd och tips!

/PH

Hej PH! Tack snälla du för

Hej PH! Tack snälla du för dina goda råd så skönt att hitta ett ställe där man förstår det man går igenom.och grattis så länge du varit rökfri, önskar jag vore där. Kramar

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se