301 rökfria dagar!

Helt otroligt. Trodde verkligen inte jag skulle nå 300 rökfria dagar när jag bestämde mig förra hösten för att göra ett seriöst försök att sluta röka. Jag hade ju försökt så många gånger tidigare och misslyckats.

Fortfarande känner jag dock suget, saknaden och belöningen. Just det där att efter man presterat något och få ta en cig som belöning. Än så länge har jag inte hittat någon bra ersättare så därför uppstår suget lite då och då.

Nu när jag loggade in här igen efter lång frånvaro och såg att jag passerat 300 dagar ökade motivationen igen. 1 år är ju verkligen inte långt borta!

Kommentarer

Superstrongt :) Man får vara

Superstrongt :) Man får vara stolt, för det är en bedrift!
Blev lite nyfiken på raden , såg att det var xxx dagar.
Loggade in och se, jag hittade räknaren. Ligger klart efter med mina 105 dagar, men jag är mallig till tusen.
Bra att få veta att suget dyker upp lite nu och då.
Vi gör som på reklamen och klappar oss på axeln ;)

Häftigt! Grattis! Själv är

Häftigt! Grattis! Själv är jag på dag 11 utan nikotin så jag ligger ju lite efter då :p Men vad fasen, en dag i taget :)

Halo Grafikern! De va inte

Halo Grafikern!

De va inte igår.. Grattis att du fortfarande håller upp.

Siktar också mot 1 år själv, börjar ju faktiskt känner mer än nåbart nu. :))

Mvh,

/PH

Nä, snart är vi där, vid ett

Nä, snart är vi där, vid ett år. Häftigt, eller hur? Då blir vi GIGANTER. Ha det fint, Norna.

Hallo, Grafikern, nu är du på

Hallo, Grafikern, nu är du på upploppet. Jag har aldrig tvivlat på att du blir en LYSANDE. Annars hade jag aldrig hejat på dig. Vem satsar på en looser? (oj, det var kanske lite elakt, hoppas ingen känner sig kränkt.)
@ Och Norna - Giganter skall vi väl bli allihopa, ni lämnar mig väl inte ensam, eller?

Tack alla och tack speciellt

Tack alla och tack speciellt till Gesine som följt mig sen dag 1 typ :-)

På 1-årsdagen har jag funderingar på att ta ett bloss faktiskt. Nyfikenheten är väldigt stor. Hur äckligt skulle det vara att röka nu? Hur dåligt skulle man må? Klarar man av att röka utan att hosta ihjäl sig? Men vi får se... Troligtvis kommer jag inte att ta det där blosset, vet inte hur stor risken är att börja igen men vill nog inte utsätta mig för det.

Att ta den där enda ciggen

Att ta den där enda ciggen för att kolla i facit - vem har inte drömt om det? Somliga har gjort det - och de röker än, andra har provat och blev besvikna, att det var så äckligt. (Cignot, Sanna Maria, bl.a. om jag inte har läst fel) Och sedan finns den tredje möjligheten, men den kan jag heller inte rekommendera med gott samvete. Jagtestade ju på min 300-dags-dag. Den godaste av de bästa cigaretterna (skrev om det ett inlägg) Den perfekta ciggen, otänd, bara i fantasin, den finns nämligen inte i verkligheten, den är en produkt av våra lätt skadade beroendehjärnor, en ren fata morgana. Våra minnen är bedrägliga, vi minns fel. Jag har under sommaren ändrat min uppfattning om rökning och cigaretter, jag vill inte längre ha med allt det där att göra, aldrig mer ett enda bloss för min del, det känns riktigt bra. :-):-):-)

Sorry Gesine, jag rörde ihop

Sorry Gesine, jag rörde ihop det här. LYSANDAR är det ju vi blir vid ett år.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se