Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Det är så tomt!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Det känns tomt. Det är så konstigt men vissa dagar är det som om det helt plötsligt slår en att man aldrig mer ska få röka och då känns det så sorgligt. Läser era inlägg och förstår att det är en sorg man måste komma över. Nu har det gått 8 dagar och det värsta suget är definitivt över men tomheten vill inte släppa. Så fort allt runt omkring en stannar av så kommer tanken på cigaretter tillbaka, men det går ju inte att hålla på med saker dygnet runt, även om lägenheten har blivit riktigt ren och fin:-)
Jag håller med Ninaa om att humöret svänger rejält, ena minuten glad och nöjd, till nästa då man är grinig på alla. Jag har till och med grinat till fyrverkerierna på os- invigningen, man undrar ju vad det är som händer???????? Men jag kämpar vidare och hoppas det blir bättre!

Kommentarer

Man kan nog jämföra att

Man kan nog jämföra att sluta röka med ett sorgearbete. Man sörjer en vän länge, länge ända tills man upptäcker att man istället har förlorat sin värsta fiende!!

Jag är på dag 32 och

Jag är på dag 32 och äntligen börjar tomheten att släppa.
Dock dyker tankarna och reflexerna upp många gånger om dagen men dom blir allt svagare.
När jag blir arg som ett bi (blixtsnabbt - jag hinner inte ens tänka till) så är min första impuls att nu j***ar ska jag ta ett bloss. Men så minns man. Och glömmer bort att man ville röka.

Bra jobbat Scientia-vis

MonikaH

Hej! Faktum är ju oxå att

Hej! Faktum är ju oxå att man får så himla mycket mer tid och jag kan känna att de där pauserna man hade vars tog dem vägen, så nu försöker jag ta dem tillbaks men utan cigg, jag kan gå ut och bara njuta och ta en frukt, spela kort, nåt spel med mina barn, läspaus. Jag har kännt mig mycket låg ibland och då har jag satt mig och tänkt, tror jag att en cigg löser tristheten eller vad?, så då spelar jag nån lugn musik, tänder ett ljus, går en promenad, Det kommer att gå över och det blir bättre och bättre för varje dag så håll ut nu och stå ut, stor bamsekram och låt inte stinken förföra dig nu, det är DU som bestämmer nu! Liselott

Du är mitt uppe i berg-o

Du är mitt uppe i berg-o dalbanan när den är som värst! Det lugnar ner sig och till slut sitter man i kärlekstunneln där det bara flyter på.....

Vet att det inte är en tröst just nu kanske, så vi tar tag med hård handskarna direkt: BRYT TANKE-MÖNSTRET! Känn en lycka över att ALDRIG MER BEHÖVA RÖKA! Du förlänger livet med varje tomhet och sorg du känner. För vilken sorg skulle man inte känna om det var tvärtom=att man förkortat sitt liv genom att fortsätta röka? Sorry om jag är hård, men det sitter så mycket i huvudet då vi rökare är hjärntvättade.

Sen har vi vårt humör under denna åktur! Så är det bara. Skrik, gråt och lev rövare det har vi nog alla gjort och det måste vi få göra. Vi går igenom något grymt jobbigt. Idag kan jag faktiskt skratta åt mig själv och hur jag var dom första dagarna (duracell-kaninen med abstinens!) och tackar min lyckliga stjärna att familjen fortfarande vill ha mig! Då min lilla gulliga bonusgrabb frågade om jag skulle vara så här resten av livet kan jag aldrig glömma, hahahaha stackarn.

Det kommer att bli bättre det kan jag lova, men visst det är inte lätt och därför är det ännu viktigare att hitta ett nytt sätt att tänka på! Att bli en lycklig och friskare fd. rökare!! Det önskar jag dig och alla andra som kämpar på här! MEGA-KRAM

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se