Uppe på hästen igen

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Några dagar sen jag skrev sist. (Om mitt bakslag)
Har varit så förbannat besviken på mig själv, att jag inte lyckades stå emot. Har funderat fram och tillbaka att jag ska nollställa räknaren. Men ändå bestämt mig för att låta bli. Och en sak är säker, jag kommer fortsätta min resa mot ett nikotinfritt liv.
Jag rökte 1 cigg då... Tänk om man hade fått samma ångest av alla tusentals cigg man rökt förut?

Jag har bestämt mig för att fortsätta med mina plåster, och inte stressa med att sluta med dem., plåster fungerar bäst för mig.
Jag har även bestämt mig för att aldrig ha med mig pengar/kontokort etc om jag inte är påväg mot just ett ärende som kräver pengar.
Det har stoppat mig många ggr när jag varit på väg att ge upp (Jag har inga pengar...Jag kan inte köpa.... och just det. Jag är RÖKFRI.. Jag VILL inte röka).

Något annat som bekymrar mig är att jag fått sämre hy sedan jag slutade med cigaretterna. Har det hänt någon annan?
Kan det vara gifterna som börjar lämna kroppen som orsakar det?
Trodde att hyn skulle bli bättre... kommer kanske senare.

Kommentarer

Jag tror nog att det kan vara

Jag tror nog att det kan vara gifterna som lämnar kroppen. Det kan ju inte vara nyttigt med all skit man dragit ner i lungorna. Fortsätt kämpa. Kram

Det blir bättre med tiden

Det blir bättre med tiden tror jag, huden. Jag har läst någonstans att hyn kan bli sämre just för att gifterna lämnar kroppen.

Hej! Man ska va snäll mot sig

Hej!
Man ska va snäll mot sig själv - ibland går det på tok, det är bara att ta nya tag o inte döma sig själv för hårt... "Jag VILL inte röka" är en väldigt bra utgångspunkt , håll i den - det kommer många dagar när det svajar och man har ingen aning om hur man tänkte från början eller varför man ska sluta röka över huvudtaget... Då är man kidnappad av nikotinmonstret! Vinsterna kommer nog vartefter - både med hy och annat får vi hoppas - kroppen gillar säkert att slippa all rök även om vi är många som i början pytsar på med lite nikotin...

Halo! Yes, den "försämrade"

Halo!

Yes, den "försämrade" hyn har med rökstoppet att göra. Det är tidigare sagts alla gifterna som kroppen vill göra sig av med.. Inte helt ovanligt att man går in i en ny tonårsfinnarfas, med riktiga bölder som resultat (hade jag både här och där under en period), men det går över som allt annat och är bara ett symtom i rökstopets tecken, så håll ut och se det som ett friskhetstecken. :)

Kram!

/PH

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se