Bakslag..... :(

Igår rökte jag 1 cigarretter.
Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Inget.

Jaha.
Jag trodde att jag var stark, men så fan heller.
Imorse hände något som jag inte kan förstå. Jag gick, raka vägen, till kiosken och köpte cigg.
En timme senare går jag ut och röker en.
Herregud... hur kunde detta hända?

Det var inte jätteäckligt, men verkligen inte gott. Jag tog ett par bloss innan jag insåg vad fan jag höll på med. Fimpa fort som bara den. Har redan förstört och slängt resten av paketet.
Jag är ledsen, arg och besviken på mig själv. Jag vill ju bli rökfri. Och det ska jag bli nu. Det är bara till att kämpa på.

Imorse vaknade jag dessutom och kände för första gången att jag inte var röksugen direkt på morgonen.
FÖRBANNADE JÄVLA GIFT!!!!!!!!!! Jag hatar nikotin...
Men, nya tag. Bara till att kämpa på. Detta var första och sista gången jag fick ett bakslag.

Kommentarer

Japp, bakslag är jobbiga! Men

Japp, bakslag är jobbiga! Men vet du. Så himla starkt av dig att förstöra och slänga paketet.
Vaknade själv i morse och kom på att mina plåster låg på jobbat. Fick smått panik och tänke: näe jag får helt enkelt köpa ett paket cig. Shit vad man är ologisk i sitt tänkande. Men nej! Idag väljer vi att inte röka.

Hur det kunde hända? Genom

Hur det kunde hända? Genom att du någon liten stund på morgonen bestämde dig för att gå iväg och köpa cig och du bestämde dig för att röka. Det händer inte bara. Du är delaktig och väljer på något sätt.

Intressant tillsammans med det är att "du inte kände att du var röksugen direkt på morgonen". Du noterade detta. Kan det vara något i det som gjorde dig nyfiken/frustrerad/orolig?

Uppdatering på efterhand: Inser att jag skriver rakt och att det kan tolkas hårt. Jag vill bara säga att jag absolut inte är tuff och hård .. tror det är nyttigt för oss att vara raka och tydliga mot oss själva bara. Kramar

Hej! Ditt "snedsteg" gjorde

Hej!
Ditt "snedsteg" gjorde att jag inte tog mitt :) känner i din text hur svårt och ångestfylld du är och i den tjocka dimman som jag känner just nu på min 3e dag så fick det mig att se lite klarare. Föreställde mig det du går igenom om jag hade tagit den ciggen (röka sugen heeeela tiden) o fy fasen va jobbigt det hade varit haha. Låter säker jätte lamt men tack att du delade av dig just av detta o just idag.

Tack för era kommentarer. Och

Tack för era kommentarer.
Och ja, jag kan inte förstå hur jag tänker. Ibland känns det som att man är lite lätt schizofren.... En annan person berättar för mig att jag ska röka. fast att jag inte vill. Det skrämmande är att det är min egen hjärna.

Känns bra att mitt inlägg fick dig Hannah-hera att inte ta ditt. :)
Nu kämpar vi mot ett rökfritt liv.
Kram på er alla.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se