fyrtiofemte pågår

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

Just nu pågår det fyrtiofemte dygnet!!! Under helgen har jag varit känslomässigt berörd på något sätt som inte är jättevanligt. Jag tror att det är fullständigt normalt vid denna tid i rökstoppet. Det går över. Jag är inte sugen på att röka men behöver hitta sundare sätt än att röka för hantering av känslor. Ska nog tänka ut något som passar. Ett sätt är ju motion! Ut och röra på sig. Snabba promenader eller att springa. Jag behöver egentligen bara få igång min drivmotor. Den känns lite som i stiltje!!!

Då kan man ju fråga sig vad vinsten är?? Jag vet att min kropp är på återhämtning. Den håller på att finna en balans - en ny balans!! Och min hjärna hänger inte riktigt med i det!! Så vinsten är just att jag vet att det blir bättre med det som inte känns bra och att jag har mycket lättare att andas. Det är ju faktiskt bra att jag känner mer känslor eller är mer nära dem än annars! Även om det är jobbigare. Åtminstone en tid till dess att vi lärt oss dem!!!

Kommentarer

Hej juntro! Känner absolut

Hej juntro!
Känner absolut igen mig i det där med den stillastående drivmotorn! Hade gett mig sjutton på att komma iväg med det hopsamlade skräpet som skulle till sopstationen - det skulle ske på förmiddagen - lyckades!!! Lite nöjd med det...
Behöver också som jag skrev sist bli bättre på allt det du skrev. Mat,motion, kunna sova bättre m.m. Man får väl ta lite i taget och inse att kroppen behöver komma i balans. Verkar ta mycket av ens energi...
Tror och hoppas vi är på g med våra rökfria liv eller hur?
"nu"

Hej där! Du har verkligen

Hej där!
Du har verkligen kommit till massa goda insikter :)
Jag instämmer i allt -
allt blir bättre och bättre, ju längre tiden går. Det handlar lite om att härda ut och att ha tålamod, samt att på vägen bli bättre på att ta hand om sig själv och sina behov :)
Kram

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se