Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Dagarna går

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Hej!
Dagarna går en i taget. När slutar man räkna dom egentligen?
Känner inte så många vinster. Fortfarande väldigt väldigt trött..Och småfet.

Tänker väldigt mycket på rökning. Känns ibland som man lika gärna kan röka som att inte röka.

Är så trött så trött. Börjar fundera på om det beror på något helt annat än rökstoppet.

Vill känna mig pånyttfödd, fräsch, pigg och världsfenomenal

Kommentarer

Jessie! Har undrat lite vart

Jessie!
Har undrat lite vart du tagit vägen, kul att du dyker upp! Mindre kul att du låter så deppig, nu behöver vi nog peppa varandra. Jag fick ju ett litet bakslag igår, precis på 14 dagar nikotinfri. Inte kul, läser hit o dit på loggarna, det är väl lite olika bud på när dipparna kommer - men en sak är säker - dom kommer, ibland när man minst anar det!
Vinsterna kanske man inte märker när allt känns dystert, ibland hjälper det att läsa sin egen logg för att märka att det faktiskt går framåt...
Tror att den trista sommaren påverkar oss också, ingen sol och inget härligt väder precis. Kanske extra frukt, vitaminer och goda nyttiga drycker kan pigga upp oss? Sen är det väl så att det tar längre tid än man vill för kroppen att göra sig av med alla gifter och då blir den lite trött. ..Tålamod är en dygd vi kanske borde odla lite mer :) Sen är det väl så att det är ganska tråkigt att vara rökfri - när man väl är det - då måste man kanske ägna sig åt annat ... Så känner jag ibland att Jaha och nu då??? MEN ändå är det ju fantastiskt och en prestation att vi kommit så långt som vi ändå gjort - det får vi inte GLÖMMA! Att röka är inget tänkbart alternativ!
"nuelleraldrig"

Heeeeej! ! Dippar kommer nog

Heeeeej! !
Dippar kommer nog med jämna mellanrum ett tag till. Har man rökt 22ÅR !!!så tar det väl antagligen fler månader än två för att må bra. Ger inte upp i alla fall. Hjärnan är inne i en period av " bara en cigg"tankar och det stör mig att jag inte fullt ut kan kontrollera dom. Snart är första sommaren över och vardag och andra rutiner kommer igång igen. Ska bli skönt.

Håller med dig i ALLT. Jag

Håller med dig i ALLT. Jag såg att det är 203 dagar sen jag slutade nu. Känns inte alls. Ska fortsätta räkna dagar för jag åkte dit, 2 gånger tom, efter 3 år förut, så jag kan inte känna mig säker. Ja, det är trååkigt, jag är inte småfet utan värre. Inte bra utan måste åtgärdas med det snaraste. Är otroligt trött. Hade tom sömnproblem innan, men mitt rökslut har gjort att jag kan sova dygnet runt. Fräsch är inte ordet här heller. Trots allt är det säkert massor av saker som är bättre, kommer inte på något bara.

Typiskt deppigt skrivit! Kom

Typiskt deppigt skrivit! Kom precis på att insidan att kroppen, lungor, blodkärl, hjärta mm mår så klart helt suveränt bra av cig-stoppet, så hurra för oss.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se