Klarade helgen!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Jag trodde aldrig att jag skulle klara en fredag eller lördagkväll, men det gjorde jag. Jag var riktigt stolt över att ha klarat av fredagkvällen trots att mannen hade köpt hem vin. Trots stoltheten var jag sååååå nära att köpa cigaretter på lördagkvällen för då kändes som att "nu har jag ju klarat fredagen så nu är det inte kul längre". Hade inte min man stoppat mig hade jag nog rusat upp till statoil och handlat ett paket. Nåväl, det går upp och det går ner hela tiden, men innerst inne är jag glad att jag inte röker, men tänker fortfarande på cigaretter HELA tiden, hoppas det lugnar ner sig snart. Har börjat promenera ca 30 min varje morgon och redan nu (6:e dagen) känns flåset mycket bättre och jag känner ju att det doftar massor från skogen, suprise!!!!!
Heja alla ni andra som kämpar, det känns så skönt att veta att det är fler därute som också kämpar, man är inte ensam om det här.

Kommentarer

Du ska vara stolt över dig

Du ska vara stolt över dig själv. Jättebra jobbat! När jag varit rökfri en period så började jag med automatisk överföring till ett sparkonto med fd. rökpengar. Det är en bra buffert att ha och en rolig grej. Man ser bokstavligen hur det växer varje månad. Lev väl...

HURRA för dig! Superbra

HURRA för dig! Superbra jobbat!!
Vad skönt att du börjar känna vinsterna med att sluta, det är såååå viktigt i början när man som du hela tiden tänker på cigg. Tankarna kommer att försvinna, sakta men säkert, det gäller att HÅLLA UT!
Jag tänker fortfarande dagligen på cigg, men nu är det mer konstaterande att "hade jag rökt hade jag tagit en nu". Det handlar inte om att jag vill eller är sugen på cig längre......jätteskönt!
Skickar glada HEJAROP till dig!

Hej när jag slutade röka

Hej när jag slutade röka försökte jag verkligen leva helt normalt, och tog överhuvudtaget ingen hänsyn till att jag inte rökte längre. Det gick jättebra i början, sen om du läser min logg, har jag haft lite problem, när jag normalt sett skulle ha gått ut och ställt mig och rökt har jag suttit kvar inne, och då har jag hela tiden smuttat på någon drink för att ha något att göra. Man behöver inte vara Einstein för att förstå hur det har gått. Käpprätt och vågrätt skulle man väl kunna säga. Nu har jag fått koll på detta också men det tog lite tid, jag ville liksom inte riktigt ta det till mig. (säkert beroende på att jag är en oerhört socialt välanpassad människa, uppfostrad efter alla konstens regler osv osv - stupfull ingick liksom inte i mitt CV.....) men inte desto mindre hävdar jag att livet ska tuffa vidare på så normala premisser som möjligt. Det går ju inte att leva i ett vakuum för att man inte röker längre, eller............, Stort lycka till på din rökfria väg, DU KLARAR DET, och många peppkramar Laureen

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se