35 dygn snart

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

Jag har försökt skriva grattis till flera och försökt få in ett inlägg för min egen räkning men det går inte för att jag är spamblockerad. Nu testar jag ännu en gång genom att använda min telefonanslutning. Men vet inte om det kommer att gå alls.

Det verkar som att det faktiskt fungerade. Snacka om att det frestar på tålamodet att inte kunna skriva något. Minns att det var så tidigare försök också. Jag kommer inte att röka på grund av det, men det är tålamodsprövande. Har skrivit till slutarokalinjen@sll.se
Är det någon annan mailadress som gäller för jag hittar bara den ...?

Känner mig lätt frustrerad över att måsta använda telefonanslutningen för att skriva. ;-) Men men ... det börjar bli dags för mig att gå och lägga mig. Klockan 9 imorgon skiftar dygnet över till 36e dygnet och det känns så stort på något sätt för att det innebär att jag har fullföljt fem rökfria veckor, vilket innebär att jag varit ickerökare i fem veckor vilket var länge - väldigt länge sedan utan minsta fusk. Denna gång helt utan fusk och helt utan ersättning, känns det faktiskt som att jag har gjort upp med det där lilla nikotinmonstret som inte ens är ett monster! :)

Kommentarer

Jahaja! Då är jag där de

Jahaja! Då är jag där de sista timmarna på det 35e dygnet, sista timmarna på den femte veckan och har så fem fulla veckor kl 9. Går då in på sjätte veckan och får väl bara konstatera att det faktiskt är möjligt!!! Känns lite overkligt så där!! Men verkligt är det ju.
Vad hade effekten av ett bloss varit? Extrem yrsel, illamående, skuld, skam, ånger. Det finns ingen positiv känsla här. Det är otroligt att det är föreställningen om hur "gott ett bloss skulle vara" som gjort att man tidigare har "fallit dit". Jag skriver inom citationstecken eftersom allt vi gör är ett val.

Bra jobbat! Håll garden uppe

Bra jobbat! Håll garden uppe bara så kommer det gå fint i fortsättningen också :)

Hej o heja dig! Tiden går ju,

Hej o heja dig!
Tiden går ju, det blir också en konstig känsla - just det, jag ska inte röka mer alls! Man är så inriktad på att uppnå si eller så många timmar, dagar, veckor och sen kommer man på att det här ska jag ju fortsätta med med - jag är ju en ickerökare numera - då röker jag ju inte mer ( eller hjälp - aldrig!!!)
Härligt att du kommit så långt i din ickerökaridentitet - siktar på att detsamma ska gälla mig - jobbar på det, försöker tänka att tiden är en vän... som kloka skrivit här tidigare! Och NEJ, jag tror varken du eller jag skulle tycka att det skulle smaka gott!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se