1 MÅNAD! Inleder ANDRA månaden

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Den första månaden har gått och jag inleder inom några minuter den andra. När jag tittar tillbaka funderar jag mest på varför jag var så otroligt rädd för rökstoppet?! Jag vet att min rädsla för mitt humör och att jag skulle bli alldeles för arg och svängig i humöret var en stor del av det. Men nu tittar jag tillbaka och tänker. Ja, jag kanske har haft ett par konflikter fler än vanligt, men dessa konflikter hade kanske kommit oavsett jag var rökfri eller inte. Jag har inte varit överreaktiv i vilka proportioner ilska får ta mer än möjligen den konflikten det första dygnet. Det hände inte igen. Så vad fanns att vara rädd för som var så stort att jag var tvungen att skjuta upp rökstoppet dag för dag under flera månaders tid? INGENTING - bara mina föreställningar om hur det skulle bli, trots att jag VET att det inte vanligen blir så illa eftersom jag har varit rökfri långa perioder tidigare.

Kommentarer

Dagen har gått och jag har

Dagen har gått och jag har haft en del stress i kroppen. Det gamla sättet att hantera stress på var att röka. Nu tar jag en stund i taget och gör något åt det jag kan göra något åt. :) Det jag inte kan påverka släpper jag för stunden! Jag håller mig närvarande i denna stund.

Så försöker jag också att

Så försöker jag också att tänka - det är väldigt vad det är svårt att tåla stress, beror nog både på rökstoppet men kanske också, i alla fall för mig, att jag har stressat alldeles för mycket i mitt liv!
Gör något åt det som går, prioritera om möjligt och strunta (i alla fall tillfälligt) i resten...
Om det nu var ungefär så du menade?
"nu"

"Nu" ungefär så menade jag.

"Nu" ungefär så menade jag.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se