Sista dygnet på första månaden!

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Ganska stort faktiskt! Imorgon bitti borde jag ställa till med trumpeter och fanfarer för då är det en månad sedan prick sedan jag släckte den sista cigaretten.

Hur gjorde jag detta? Till en början dröjde det en tid innan jag gick ut här på loggen och skrev. Jag hade så mycket skam i mig pga att jag har slutat och börjat och slutat och börjat tidigare. Bestämde mig för att den första tiden skulle jag inte skriva här. Har dock skrivit små loginlägg på ett annat ställa. Eventuell sammanfattning kanske kommer. När jag var redo valde jag till slut att logga in här och dela med mig och ta emot läsning om andras erfarenheter. Men enkelt uttalat - hur gjorde jag detta? Genom det jag inte gjorde - dvs. rökte. Jag rökte inte. I mitt fall var det utan hjälpmedel. För att det passar MIG bäst. Men för någon annan kan hjälpmedel fungera bättre och vara mer eller mindre nödvändiga.

___
Jag har börjat gå upp i vikt vilket inte är så okej längre eftersom jag har dragit på mig övervikt genom åren (har alltid varit smal). Jag är inte orolig för utseendet, men jag vill ju faktiskt orka röra på mig. Så jag håller på att kika runt på tips om hur gå ned men utan jojo-effekt. VIKTIGT är alltid fysisk aktivitet.

Kommentarer

Grattis till 1 månad. Så bra

Grattis till 1 månad. Så bra gjort och att du inte använde nikotinläkemedel.
Grattis!

inte riktigt än! ;-) Det är

inte riktigt än! ;-) Det är imorgon det är full månad! ;-) Men tack!!! Jag tycker att det är skönt att jag inte har använt nikotin. Det kanske är påfrestande men jag behöver inte plocka bort substansen också nu. Tack!!!

Hehe ;)

Hehe ;)

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se