tjugosjunde inleds

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Prestation - kan trigga - kravet på mig att det måste vara bra gjort - eller perfekt. Har jag missat något, glömt något, eller kunnat göra något annorlunda? Jag behöver tillåta mig att sänka kraven på ett sätt, men inte så att det blir sämre kvalitet. Utan för att kvaliteten ökar och även kvantiteten ökar. Jag behöver slappna av och göra det bästa jag kan och inte sätta en massa "käppar i hjulet" genom negativa självkritiska tankar om mig själv och min prestation. Utan att använda ångestdämparen cigaretten för den ökar bara ångesten långsiktigt. Det vet jag ju. Klockan är fem över fem och jag har varit vaken sedan halv fem. Förstår inte poängen men vaken är jag ändå. Ska ta mig en dusch.

Kommentarer

Halo! Tror mycket ligger i,

Halo!

Tror mycket ligger i, som någon vis skrev på detta forum tidigare, "Man mår som man tänker".

Positiva tankar hjälper faktiskt.. Om man som jag gjorde, tänkta negativa tankar om allt, så mådde jag även som en påse skit. Mycket av det berodde nog på att jag själv trodde att jag var dålig eller sjuk, men efter ett besök hos VC så känns livet så mycket lättare, som att en stor sten lyfts från mina axlar, då läkaren sa att jag är fullt frisk och det är inget du behöver oroa dig över. :)

Så, positiva tankar.. och om du är orolig över någonting, eller funderar över något, ta den hjälp som finns.. VC är en bra första instans.. Man sover även betydligt bättre om sinnet är i ro. 200 kronor för att få en lugnare själ.. värt varenda krona! :)

Kram!

/PH

Att vakna tidigt gör mig

Att vakna tidigt gör mig inget om jag sover rätt mängd timmar vilket jag faktiskt gör oftast.
Jag har god hjälp av min egen utbildning som handlar väldigt mkt om psykologi o terapi.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se