Ska jag klara två veckor till?

Sommaren är här och snart är det semester. Precis som för ett år sedan. Och flera andra år med, för den delen. Under dessa år hade jag gjort åtskilliga försök att sluta röka. Jag var så evinnerligt trött på att vara rökare. Grått. trist, äckligt och förslöande. Jag hade lyckats några dagar eller t o m några veckor innan jag halkade tillbaka ner i skitdiket. Träning ger färdighet och det är av misslyckanden man får erfarenheter och lär sig. Så lär av misstagen.

Till slut fungerar det. Jag trodde det knappt själv. Men dagarna och veckorna gick och jag befann mig i en ny värld. Förvirrande men det kändes rätt och bra och jag peppade mig varje dag, ja, varje stund när röktankarna kom. Mitt mantra var: Man mår som man tänker. Tänker man att livet är skit så blir det skit. Men tänker man "Wow, jag slipper röka idag, jag är fri" så är man det. Livet kan knappast bli sämre av att sluta röka. Tvärtom. Så lev i lösningen och inte i problemet. Och lösningen är enkel:

Det enda som är väsentligt om man vill bli en icke-rökare, är att inte röka.

Om två veckor har det gått ett år. Jag tror banne mig jag fixar det :-) Kan jag så kan du.

Kommentarer

Du firar 1 år på min

Du firar 1 år på min födelsedag och jag gillar att du höll ut!!! De här två veckorna finns ju inget annat alternativ för en ickerökare än att låta bli cigaretterna.

Klart du fixar de två

Klart du fixar de två veckorna och sen kan du fira dig ett år rökfri. Grattis Cignot!

Fy fasen, låter

Fy fasen, låter lovande!!!
Hoppas 1-årsgrattis snart då!
Snart 8 månader här 2,5 veckor kvar dit... Men fortfarande dötrist :(

Hej! Det är klart att du

Hej!
Det är klart att du klarar det - är bara så avundsjuk på att du kommit så långt! Ett år är ju jelt fantastiskt! Avundsjuk är fel uttryck förresten, jag kunde ju själv ha slutat tidigare...Men det är ju inspirerande med er som går före - idag har jag lånat ditt utryck "man mår som man tänker" Vet inte riktigt hur många superbra mantran jag hittat i de här loggarna!
Jag är ändå glad över de dagar jag samlat ihop och det skulle svida nåt förskräckligt att ge dom till herr nikotin, det kommer inte att ske, Jag vill också kunna skriva att nu är det bara två veckor kvar till ett år!!!
Det får väl bli ett mål om än väldigt långsiktigt, måste nog hitta ett antal delmål på vägen! Typ imorgon också utan nikotinpiller - bara mitt lilla plåster - oavsett hur jäkligt det känns på morgonen...
Heja dig - är övertygad om att det går bra fram till ettårsdagen - och även därefter!
/"nuelleraldrig"

Hej Cignot! Grattis till över

Hej Cignot! Grattis till över ett år! Väldigt väl förtjänat ! Tänk att vi är där nu, som man suktade efter att ha kommit så här långt i början!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se