Dagarna börjar ticka - 19:e dygnet

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Jag definierar inte småspänd kropp som röksug. Jag definierar inte stress som röksug. Det jag räknar som röksug minskar. Istället ser jag det som det är. Just nu är det mycket nytt. Just nu lär jag mig mycket. Just nu lever jag rökfri och min hjärna liksom andras hjärnor protesterar nog en del mot nikotinbristen. (slutar cold turkey). Jag har inte samma koncentration som jag brukar ha. Jag hoppas det ställer in sig rätt så småningom. Vet bara inte riktigt hur länge det dröjer.

Det är nittonde dygnet och jag är glad och stolt. Jättestolt över mig själv för en gångs skull. Jag får dessutom vara det och det är inte vanligt för mig att jag tillåter det. Men nu ska jag det!

Just idag har jag varit lite smått gråtmild. Förstår inte riktigt varför. Jag brukar inte vara det men just idag har jag varit det. Inget konstigt och onaturligt i det egentligen ... Tror att jag i olika sammanhang har lite höga krav på mig själv och jag inser att det inte riktigt fungerar som jag vill och när så sker blir jag lite smått låg.

Men som sagt jag är en stolt ickerökare!!! Jag är faktiskt lite förvånad över hur bra det ändå går med själva "varandet" utan cig! Resten löser sig ... med tiden!

Kommentarer

Hej! Det är nog så att många

Hej!
Det är nog så att många av oss "är" så som du beskriver, höga krav på oss själva - inte lyssna på hur det känns egentligen... Men vill gärna att det ska gå vår väg o det är väl bra på sitt sätt men i en del lägen kanske man ska släppa en del saker. (lätt att skriva men jag vet hur svårt jag har för det)
Jag kom plötsligt att tänka på en skolsköterska från min grundskoletid (länge sen) ,hon sa till oss när vi kom till henne med våra krämpor typ huvudvärk, mensvärk och ont i magen - "ta en magnecyl så går det över... "På det viset lärde vi oss, tror jag, att ta en cigg så går det över... Det var ialla fall det vi gjorde och på den vägen har det varit... Det är förfärligt när man tänker på det - tänk om hon hade gett oss något annat råd/peppning i våra tonårskriser. Hoppas det är annorlunda nu för tiden... Tror det! Ja det var apropå den sista delen i ditt inlägg - tankarna for iväg!
för övrigt - var stolt och glad - du är superduktig ickerökare!!!
nuelleraldrig

Hej Självklart så ska du vara

Hej
Självklart så ska du vara stolt.....JÄTTESTOLT!!!
Och gråta får vi göra,så bara gråt gråt gråt det lättar då.

KRAMIZAR/Mia

Grattis till dina dagar så

Grattis till dina dagar så här långt! Du har en bra inställning och en del erfarenhet av att sluta vad jag kan förstå. Var stolt, det är du värd. Men vad betyder det och varför säger man cold turkey? Jag gjorde ju också så, men vadå; kall kalkon.....?
Gråtet, är väl förvirringen och bristen på dopamin i hjärnan som blir. Nu har du den där treveckorskrisen, så se upp så du inte blir lurad. Det är bara att stålsätta sig och lita på sig själv, så går det bra. Hälsning Norna.

Hejsan - Jag vet inte varför

Hejsan - Jag vet inte varför man säger cold turkey eg . Men för min del kommer det ifrån ett antal av mina rökstopp som jag skrev på en amerikansk site där cold turkey helt enkelt stod för sluta röka utan nikotinhjälpmedel. :-D

Ja det är något med tre veckor ... eller hur!! Jag går omkring med tankar som att det skulle gå att röka ett bloss men vet så väl att det inte stämmer!!!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se