Livet som ickerökare sextonde dagen

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Jag vaknar en lördag och klockan är ca 7.15. Jag måste inte gå upp, men jag tycker det är lika bra. Jag har inte varit en pigg person på att gå upp tidigt innan, men nu tycker jag faktiskt att det är ganska mysigt att gå upp. Jag har tidigare varit morgontrött och inte förstått vad man ska upp tidigt för ;-)

Är det åldern. denna förändring? Jag tar mitt morgonkaffe som tidigare spenderades tillsammans med en morgoncigarett. Vilket uppvaknande det var. In med kaffe som inte smakade värst mycket pga sänkt smak pga rökningen. Inhalerande av tjock gråaktig tät rök som gav kvävningskänslan direkt snarare än en kick. Kicken - uteblev ju efter första cigaretten i varje återfall.

Nu sitter jag med morgonkaffet och det smakar faktiskt kaffe.

Jag fyller kanske på detta inlägg under dagen, och/eller så kommer det något nytt inlägg. Idag får vi besök och en viss del av det besöket röker. Det kan hända att jag behöver skriva av mig röksuget.

Kommentarer

12 timmar efter att detta

12 timmar efter att detta inlägg skrevs sitter jag på vår baksid. Jag och 4 personer till. En av dem är rökare. Någon är snusare (vilket inte gör mig ett dugg). Det är lite jobbigt att känna doften. Doften av rökning. Det är lite jobbigt att se personen sitta med en cigarett och röka. Inhalera och blåsa in. Samtidigt slås jag av att man romantiserar rökningen. Det är ju inte så logiskt. Vad är det romantiska med rökning? Just det .. Egentligen finns inget ...

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se