2 fulla veckor kl 9.00 - och sedan FEMTONDE dygnet

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Ja det är två fulla veckor sedan jag återgick till att vara icke-rökare (som vi alla är födda att vara) ... två hela veckor. Jag går alltså in på femtonde dygnet idag. Jag har inte så stora abstinensbesvär just nu. Jag är lite trött och dåsig när jag kommer hem, antagligen för att det tar lite energi att hålla fokus trots allt. Koncentrationen kanske är lite sämre tror jag. Lite närmare till lätt förvirring också. Men jag har inga svårigheter egentligen med att inte röka. Just nu - bara att välja det hela tiden. Det krävs ingen större ansträngning.

Jag tycker att det fungerar mycket bättre än jag förväntat mig. Man kan så fundera på varför man drar upp så många negativa tankar i koppling till att inte röka mer ... i förväg.

Kommentarer

Visst är det så. Ofta är man

Visst är det så. Ofta är man så himla rädd för rökstoppet...och så tar man en cig till. Ibland är det fan bättre att bara sluta och sedan ta smällen. Mycket energi och stress går åt att tänka att man vill sluta men att man inte är redo. och att sätta ett datum framåt i tiden där man går och tänker på att sluta röka är jobbigt.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se