Varför VILLE jag sluta

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Jag vill att det här rökstoppet ska hålla och vara det sista för att jag har lättare att andas, jag orkar mer, jag kan spara mer pengar, jag mår bättre över lag. Jag luktar inte rök. Jag känner smaker, lukter, bättre andedräkt. Jag är ett bättre föredöme för barnen, i mitt arbete (framtida såväl som nuvarande). Det är delar av varför jag först ville sluta röka.

För att det här rökstoppet ska hålla "krävs" att jag aldrig mer röker. ALLTID ser till att göra vad som är bäst för mig och mest rätt för mig. Inte för att det KRÄVS av mig utan för att det är MIN ÖNSKAN, min VILJA, min VÄRDERADE RIKTNING. Om jag alltid ser till att göra så ... kommer jag att vara rökfri om tio år också.

Jag har alltid haft lite av ett problem med ordet aldrig. Men jag inser att man kan använda sig av ordet alltid och få fram samma innebörd med vad som sägs.

Vi kan alltid välja att följa vår önskan, vår vilja, vår innersta vilja och det innebär då att vi alltid förblir rökfria.
Jämfört med att vi aldrig mer kan följa röksuget och aldrig mer kan röka.

Ett enda ord som kan förändra känslan så oerhört mycket.
Jag har fortfarande inte hela 12 dygn rökfria. Men jag känner viss skillnad i min attityd. Min motivation. Min stabilitet och balans.

Kommentarer

Du har så rätt. Kloka ord. :)

Du har så rätt. Kloka ord. :) Aldrig och alltid. Intressant där.
Fortsatt lycka till.

Kram Sandra

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se