Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Att komma igång

Från och med igår har jag lovat mig själv att göra någon form av fysisk aktivitet varje dag. Igår blev det en liiiten joggrunda och idag en morgonpromenad. Eftersom jag gått upp ca 7 kg sedan 8/5 så trivs jag inte längre i kroppen. Och istället för att gnälla, (det lättaste) så ska jag göra nåt åt det.

Har också väldigt svårt med sömnen sen jag slutade med plåstren så lite motion skadar nog inte där heller.

Kommentarer

Det låter ju jätte bra! Ut

Det låter ju jätte bra! Ut och rör dig.. sömnen borde bli lite bättre då med. :) Heja!

Fysisk aktivitet är viktigt

Fysisk aktivitet är viktigt för oss. Så lägg på fysisk aktivitet och att äta rätt så ska det nog återställas. Jag har precis slutat för knappt 12 dygn sedan. Tror inte jag har gått upp i vikt ännu, men det kan jag nog komma och göra. Jag vill ju helst inte det dock eftersom jag ändå väger tillräckligt mycket och kanske en aning till dock ingen övervikt än. Det klarar du galant! ;-)

Hej hopp och go kväll! Som

Hej hopp och go kväll!

Som sagt av övriga talare.. fysisk aktivitet är mycket viktigt i början av rökstoppet. Inte bara för att man inte ska rasa iväg i vikt, utan också för att just kunna sova på nätterna (vilket man vanligen får problem med i början av stoppet).

När jag va i det stadiet så försökte jag, dels gå långa promenader varje kväll efter middagen, ta en varm dusch innan man gick och la sig, men även köpte jag ett natur-medel på apoteket som skulle hjälpa en att slappna av och gå ner i varv innan man lägger huvudet på kudden.

Kan man sedan inte sova trots allt, eller vaknar mitt i natten och inte kan somna om.. gå upp och vänta tills man blir trött igen.. TVn brukar vara ett bra sömnmedel i dessa fallen. :)

Lycka till och ta hand om er!

/PH

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se