Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

...

Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Ganska litet .

För min del har det krävts flera försök. Jag är säkert inte den enda.
Övning ger färdighet säger dem.
Visst har det inte gått så bra att sluta, men sen när man känner sig redo... ja.
Nu är det över 6 h sedan jag fimpade... har tagit hjälp av både en rökavvänjare på vc och pratat med slutarökalinjen.
Tror på att jag kommer att klara det.
PH skriver att jag bara tagit en paus i rökandet.. :( det sårar mig.

Kommentarer

Hej hopp! Var inte mening som

Hej hopp!

Var inte mening som en sårande kommentar, utan mer att man behöver förstå vad "att sluta röka" innebär. Ledsen om du tog det på det viset.. sorry.

Brukar ju sägas att, det tar nikotinet ca 48-timmar att gå ur kroppen efter sista siggen, så det mesta handlar just om att överleva först och främst de första 48 timmarna utan att röka.. Om man sedan lyckas överleva första veckan utan en enda sigg.. ja, då är man på god väg mot ett rökstopp.

Så kämpa på och ta det timme för timme.. så har det snart gått 48 timmar, och man kan börja ge nikotinmonstret en snyting.

Kram och stort lycka till nu!

/PH

Hej örnfjädern (och PH) Jag

Hej örnfjädern (och PH)
Jag tror inte PH menade att såra dig. Men sanningen är att när vi slutar röka och så tänder vi en cigarett fyra timmar senare så har vi ju inte slutat röka. Vi har inte rökt på fyra timmar.

Jag är själv en person som har behövt några miljoner "försök" (kanske lite överdrift) innan jag klarat ett längre rökstopp. Och ändå är jag här och fightas på tolfte dygnet igen. Så tro mig, jag vet och förstår vad du går igenom och jag kan förstå varför du blir sårad av det PH skriver. MEN frågan är hur du hanterar det. Du kan låta det bli en motivator till att fortsätta att låta bli cigaretterna.

Har du cigaretter i din närhet?
När jag röker bara några timmar efter att jag "slutat" så handlar det ofta om någon slags osäkerhet, eller rädsla. Vad är du rädd för om du helt undanröjer alla cigaretter och bestämmer dig för att vara rökfri minst 72 timmar? Vad är det du är rädd för ska hända då?

Jag har inte rökt sedan 08.45

Jag har inte rökt sedan 08.45 imorse. Inga bakslag. Har inga cigaretter hemma och jag känner mig redo.
Jag ligger i sängen, är trött av abstinens, svettningar och frossa.
Jag försöker o ja jag försöker nog allt.

Drick mycket vatten! Det

Drick mycket vatten! Det rensar ut systemet och gör gott. Gör allt du behöver just nu för att hålla ut. Använder du hjälpmedel förresten (nikotinersättning).

Jodå jag använder plåster och

Jodå jag använder plåster och sugtabletter. Men i alla fall svettas jag.
Ska komma ihåg att dricka mycket! Tack!

Vi klarar det här

Vi klarar det här örnfjädern!
Vilken funktion fyller rökningen för dig? Kan vara en tanke att fundera på - varit inne på det i det jag skrivit tidigare.

För mig har cigaretten fyllt

För mig har cigaretten fyllt den funktionen att den lindrat abstinensen.. jag har alltid varit livrädd för abstinensen. Trott typ att den skulle sluka mig levande om jag slutade röka, sen stressen har jag tyckt att den hjälpt mig för.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se