tionde dygnet

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Det var ett år sedan jag slutade röka enligt mitt sista inlägg (det rökstoppet var 18/6-2014 - senaste inlägg skrevs 30e oktober) ... Någon gång i november valde jag att röka igen ... och orkade inte skriva det här utan "gick och gömde mig lite". Jag bestämde mig för att innan jag skriver här igen ska jag ha varit rökfri minst en vecka ännu en gång. Nu är jag rökfri sedan den 19/6-2015 kl 9.00 på morgonen vilket innebär att jag har varit rökfri i 10 dygn imorgon bitti.

Det har gått bra och jag har inte haft en tanke på att ge upp och välja att röka ... men det är ju så att tankar på cigaretter kommer och går. Sugen kommer som i vågor. Kan ta över ganska rejält ibland. Men ... fullt hanterbart! Jag lägger på promenader för att få bättre kondition, mer fysisk aktivitet, mer sol. Jag känner dofter mer, jag känner smaker mer. Jag andas lättare. Jag åkte på en rejäl förkylning med rejäla luftrörstrubbel nu som underlättade ett rökstopp.

Jag är lugnare och jag är mer harmonisk än jag var vid förra årets rökstopp ... åtminstone just nu.

Kämpa på alla!

Kommentarer

Duktigt av dig, att ta tag i

Duktigt av dig, att ta tag i det och sluta igen. Just lugnet och harmonin är något jag eftersträvar.

Kämpa på!

Halo! Bra att du tog tag i

Halo!

Bra att du tog tag i det igen, efter att ha varit rökfri så pass länge.. en fråga dock som vi alla kanske kan ta lärdom av: Vad var det som fick dig att "falla tillbaka igen"? Någon speciell händelse, alkohol, annat?

Har förstått att, det är när man tror att man är fri från nikotinmonstret som det är som lättast att falla dit igen, dvs när man släpper garden och är oförberedd på nikotinattacken.. Ex. om man är på fest och någon frågar "ska du ha en cigg?" Alkoholen får en du, mot sitt bättre vetande, ofta en att säga "ja, varför inte." Och pang är man fast igen..

Stort lycka till!

/PH

PH: Den trigger som fick mig

PH: Den trigger som fick mig att välja rökningen igen var inte alkohol eftersom jag inte dricker ;)... Den var stress/tentastressångest :/. Så det är stress och tentaångest jag behöver hitta nya vägar för att hantera. Och yes! Det är när man släpper garden och tror att man rott det i hamn som man börjar slappna av och det är lätt att gå i fällan att det går att röka en cig. Det är då som man "faller" igen. Tack för lyckönskningen! :)

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se