Glad rökfri midsommar till alla icke-rökare

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Den 15 juni för drygt ett år sedan fimpade jag. Jag var inne på femte dygnet när jag önskade alla en rökfri midsommar. Det höll i en vecka den gången. Och det var långt ifrån mitt första försök att sluta. Drygt en månad senare kom jag tillbaka. Den 22 juli fimpade jag igen. Med undantag från två små snedsteg har jag varit rökfri sedan dess. Och det är jag oerhört tacksam, glad och stolt över.

Jag har ikväll suttit och läst igenom alla mina blogginlägg och dragit mig till minnes hur det var och hur det kändes. Mycket av detta har jag kunnat lägga bakom mig, men jag vill spara minnena. Det motiverar mig idag. Liksom att läsa alla andra som också är med på resan.

Så nu önskar jag igen alla en glad, skön och rökfri trevlig midsommar. Kom ihåg att man mår som man tänker. Längta aldrig efter en cigarett (destruktivt) utan gläd dig åt att slippa skiten (positivt). Det är mitt tips.

Ha det fint alla.

Kommentarer

Tänk vad avundsjuk jag var på

Tänk vad avundsjuk jag var på dina tre månader före, när jag gick med här. Nu är det som att avståndet krymper och räknaren tickar liksom bara på. Ha en fin sommar, Norna.

Fast du... Att bara tänka det

Fast du...
Att bara tänka det ena och inte det andra är inte realistiskt!!!
Tror att de flesta tänker bägge tankarna: att röka och att inte röka, åtminstone gör jag det då och då :) även efter mer än sex månader!!
Skulle inte vara ärlig om ja inte erkände det...
Tänker inte du också i bägge riktningarna , ibland?

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se