Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Vinsterna kommer så sakta

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Jag började med plåster den 8/5 i år. Hade bakslag på helgen. Men efter den 17/5 har jag inte rökt något.
Jag började med

Nicotinell, depotplåster 21 mg/24 timmar 21 st
Nicotinell, depotplåster 14 mg/24 timmar 21st

På fredag byter jag till
Nicotinell, depotplåster 7 mg/24 timmar 7 st men tror att jag behöver två veckor till

Fortsätter att känna mig ämlig = som när man håller på att bli sjuk.

Den vinsten som jag börjat känna är att saker och ting faktiskt doftar/luktar .

Kommentarer

Halo halo! Ok, har inte hört

Halo halo!

Ok, har inte hört uttrycket tidigare.. men nu vet jag vad "Ämlig" är. :)

Ämligheten har kommit och gått för mig.. I början mådde jag riktigt pyton (efter ca 1 månad rökfri), sedan blev det bättre under en längre period, för att sedan komma tillbaka igen.. känns lite som att man håller på att få någon typ av influensa, men det bryter liksom aldrig ut. Man är trött, orkeslös och lite nere.. Ämlig mao. :))

Vet inte om det kan vara för mycket nikotin i kroppen, eller kanske för lite.. men läste på ett annat forum att man tydligen kan må så om man ex-vis fått en överdos av nikotin (läs: knaprat för mycket piller eller haft för starkt plåster). Hoppas det går över...

Det där med dofter och smak är annars rätt fantastiskt. Jag tycker kaffe är betydligt godare nu för tiden, och granar i skogen luktar ljuvligt.. då ska vi inte prata om blommor, syrener! :)

Ut och lukta på allt och alla med dig nya näsa nu.. men undvik någon som precis har rökt, för det luktar pyton (andedräkt som en.. ja, som en rökare).

Kram!

/PH

Hej! jag hoppas jag kan

Hej!
jag hoppas jag kan hålla samma takt som du har gjort, vill i alla fall minska ner på dom starkaste ganska snart. Vet inte riktigt om jag mår så bra av dom - det kanske blir för mycket nikotin - eftersom jag emellanåt tar en sugtablett också... Det var hur som helst bra att veta hur du har minskat ner - sen är det förstås olika från person till person!
Härligt att höra om de vinster du har börjat märka, ser framemot att känna såna jag med!

Stirt grattis Jessie! Låter

Stirt grattis Jessie!
Låter fantastiskt på så kort tid :)
Har hållt på över 6 månader m plåster å kan inte sluta m plåsterna, visserligen bara de svagaste, MEN vill sluta med dem... Nädå, blir halvt vansinnig utan plåster, så de går inte (än)...

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se