Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

2:a dagen rökfri

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Fortfarande rökfri, men i går kväll var det inte lätt. Var ute så mycket som möjligt eftersom jag vet att suget kommer oftast när jag sitter hemma och inte har något att göra. Natten var värst, jösses vilka konstiga drömmar och det värsta var att jag svettades som en gnu. Antar att det inte finns något knep mot det, utan bara vänta ut tiden. Släpper verkligen det värsta efter 3:e dagen, för nu (2:a dagen) känns suget fortfarande lika starkt. Det känns som om dygnet har 75 timmar :-
Ninaa: jag hoppas inte du tog någon cigarett igår. Tänk på att jag också våndas och är redo att hoppa från balkongen, men vi måste hata cigaretterna så mycket att vi inte ens vill ta i dom. Jag kan lova dig att det inte blir lättare med åren så passa på nu så får du ju ett fantastiskt rökfritt liv.
Kram

Kommentarer

Hej på dig, vad duktig du

Hej på dig,
vad duktig du är och nja, jag kan inte påstå att det värsta försvinna efter tredje dagen.Jag har varit rökfri snart i 7 mån och jag personligen upplevde en kris vid nästan varje 3a,typ tredje dan,tredje vecka tredje månad,så glöm aldrig även när du känner dig stark att DET väntar bara att slå till när du känner dig säkrast!!!!
Lycka till!
Peppkram =)

Hurra, vad du är duktig.

Hurra, vad du är duktig. Drick mycket vatten, ät starka halstabletter typ Fishermanns eller använd nikotinsugisar och plåster. Lycka till, många peppkramar

nepp, jag är också

nepp, jag är också fortfarande rökfri. det går ganska bra för mig , men ibland blir det jobbigt när jag kommer på mig sjäklv att jag aldrig någonsin får röka mer, då får jag typ ångest. och jag saknar "kompisen", men annars går det ganska bra.. förutom att jag sov jätte dåligt i natt, jag vaknade upp flera gånger och det kändes som att jag inte kommer att kunna somna om och det pirrade i benet, men jag lyckades somna om iallafall. hur var din natt? kunde du sova?

HEJAHEJAHEJA!! Abstinensmäss

HEJAHEJAHEJA!!
Abstinensmässigt var det värsta över efter tre dagar för mig, jag åt dock champix. Sen kom en riktigt djup svacka den andra veckan orsakad av sömnbrist. Då var jag dock inte speciellt röksugen, men humöret var fruktansvärt.
Drömmar och svettningar finns det nog ingen bot emot....såvida du inte använder nikotinplåster?? Jag har förstått att man i så fall kan prova utan plåster på natten....
HÅLL UT så kommer det bli bättre! Jag skickar massor av PEPP!

Jag slår nu mina 100 dagar

Jag slår nu mina 100 dagar och jag kan bara säga, STÅ PÅ DIG, har själv haft riktigt dåliga abstinensbesvär och legat i säng ett par dagar osv osv men allt ger med sig. Var STOLT över dig själv och det du klarat och bygg på det, en stund i taget, en dag i taget osv hitta alla positiva saker i varje stund du klarat dig utan.
Kramens

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se