200 dagar

Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

Imorgon passerar jag 200 dagar som rökfri samtidigt som min yngsta dotter tar studenten. Måste säga att det faktiskt går lättare än väntat. Visst är jag röksugen ibland men det är kanske en gång var tredje dag. Kanske lite extra sug när man tänder grillen och häller upp ett gott glas vin eller en öl.

En del av er vet att anledningen till mitt rökstopp var fysisk träning. Jag kunde helt enkelt inte få tillräckligt med luft när jag blev ansträngd. Det går mycket bättre nu och framförallt är återhämtningen helt fantastisk. Det är först nu jag upplever att det tar stopp i musklerna före lungorna.

Så till er som nyligen bestämt er för att sluta så vill jag bara säga att det är värt mödan och alla besvär ett rökstopp för med sig. Belöningen är tillräckligt stor.

Kommentarer

Grattis till de 200 :-) Visst

Grattis till de 200 :-)
Visst är det värt det, man klarar så mycket mera fysiskt efter ett tag, är själv på dag 103 och märker stor skillnad, både på gymmet och annars
Lycka till framöver också :-)

Hej, Grafikern! Jag har fått

Hej, Grafikern! Jag har fått återfall igen, kan inte låta bli att gå in här och kolla bekanta. Grilla på nu under sommaren, med eller utan röksug, vi vet ju redan att man inte bli sjuk av lite konstiga tankar då och då. Hälsning, Gesine

Grattis till 200 dagar. Det

Grattis till 200 dagar. Det fungerar ju. Ta 200 till nu.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se