Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Vill jag ens sluta?

Igår rökte jag 11 cigarretter.
Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Mycket stort .

Igår var det fest, sällskapet var bra och sommaren var på väg. Rökte rätt mycket, skulle inte förvåna mig om det blev mer än 11 cigg faktiskt. Kom hem rätt sent och kände mig vidrig, lukten hade trängt sig in överallt, håret stank och halsen kändes irriterad, jag visste direkt hur det skulle smaka i munnen på morgonen och jag äcklades av mig själv. Jag lovade mig själv där och då, i fyllan i sängen, att det var sista gången jag rökte.

Nu har det snart gått en dag och jag har faktiskt inte tänt en cigg. Jag dör typ av abstinensbesvär. Som tur är så är ingenting öppet men jag får samma tankar som vanligt när jag försöker sluta. Är det egentligen värt det? Vill jag verkligen detta? Det känns så himla jobbigt och jag är rädd för att jag kommer komma tillbaka trots att jag äcklas varje gång jag tänder en cigg..

Kommentarer

Halo halo! Well.. det du

Halo halo!

Well.. det du upplever är just att cigaretter (nikotin) är bland det mest beroendeframkallande på våran planet.

Precis dessa känslor och tankar går vi alla igenom när vi försöker sluta.. det handlar bara om att hålla sig motiverad och ge sig f-n på att inte röka.. thats the only way!

Förstår på ditt inlägg att du feströkte en hel del.?

Ett tips: Försök att undvika alla fester och framför allt all alkohol under säg, ett halvår.. Sprit och fester är det värsta man kan utsätta sig för när man försöker sluta röka.

/PH

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se