Återfall

Igår rökte jag 1 cigarretter.
Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Ganska litet .

Efter mer än nio månader som rökfri så rökte jag en cigarett igår, vet inte alls hur jag ska hantera det här. Skita i allt och börja röka igen, det är ju redan förstört... Nollställa alla räknrverk och börja om? Jag vet faktiskt inte alls. Känns otroligt tungt att måsta börja om...

Kommentarer

Halo! Om det bara var "en"

Halo!

Om det bara var "en" cigg så är det ju bara att försöka glömma bort "incidenten" och köra vidare som "rökfri".

Vi kan alla göra misstag ibland.. dock, ta lärdom av det hela och behåll den känslan du kände efter fadesen. För just ångesten att du tog den där ciggen är ju svar på att det ju bara var ett snedsteg, inte en ny vana..

Stå på dig istället och var stolt över de 9 månaderna som du ju lyckades vara rökfri, och se denna "engångsföreteelse" som just det. Inte behöver du börja om för det inte. Bara att som sagt ta vid där du var och fortsätta ditt rökfria liv.. :)

Lycka till!

/PH

Oj! Då behöver du nog allt

Oj! Då behöver du nog allt stöd som du behöver just nu.
Du kanske inte behöver räkna om från början, det är 1 cigarett du har rökt.
Försök snabbt hitta tillbaks till din motivation, kanske läsa hela din logg från din första dag till nu. För att hitta tillbaka till det som du kände just när du slutade för 9 månader sedan.

Förstår samtidigt att det måste kännas som ett åskmoln som dragit in över dig och både regnar och blixtrar.
Kanske att du får pyssla om dig lite extra nu ett tag. Försök om du orkar att ta tag i att fortsätta din rökfrihet.

Styrkekram Jennifer!

Nej, allt är inte förstört.

Nej, allt är inte förstört. Förstår att du är låg men försök glömma den där ciggen. Fortsätt vara fri från rök som om inget har hänt.
Lycka till

Nej, nej, nej, inte skita i

Nej, nej, nej, inte skita i allt och börja röka igen. Du har ju trots allt nio månader i ryggen, med allt var det har inneburit. Det är inte förstört. Instämmer fullt med föregående talare. Det ligger ju ingen prestige i räknaren, men det är lättare att hjälpa varann om det stämmer något så när. Om man faller och faktiskt börjar röka igen, så tycker jag att man ska ställa om, men för ett litet snedsteg, en cigarett. Nej, absolut inte. Nya tag bara och kämpa på! Däremot vore det trevligt om du hade lust att berätta om vad som hände. Varför i himmelens namn tar man den där ciggen, efter 9 månader eller ett år...... Vad är det som händer?? ....undrar jag med mitt halvår utan bakslag. Var inte ledsen, det ordnar sig, Norna.

Ge inte upp. Fortsätt på din

Ge inte upp. Fortsätt på din rökfria väg. Lycka till. Kram Skorpan

Skit i det lilla "återfallet"

Skit i det lilla "återfallet" - glöm och fortsätt på den inslagna vägen......vad gör den lille ciggen om hundra år?? Inte ett skit...................

Åh vad snälla alla är! Det

Åh vad snälla alla är! Det har verkligen hjälpt idag. Det känns fortfarande tungt, men inte helt hopplöst. Men anledningen till att jag är så rädd är att det är såhär jag har börjat röka när jag har slutat förut och då har jag också hållit uppe väldigt länge. Och på frågan varför jag gjorde det så är det så enkelt och dummt som att jag hade druckit alldeles för mycket och någon bjöd på en cigg...

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se