Kan inte släppa loggen riktigt...

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra.

Den har ju faktiskt varit min livlina så många gånger.
Nu är det över 5 år sen jag rökte min sista cigarett utanför en bilhall när "gubben" var inne o kollade på bilar.
Vad jag fick ide´n från vet jag inte förmodligen trodde jag det var en nyck som alla andra gånger jag slutat röka och trodde väl att de skulle gå över.
Nå , jag chockade mig själv, mina barn och man och alla andra runt omkring mig för ingen och då menar jag INGEN trodde någonsin att jag skulle sluta röka, men tji fick dom!
Som jag sa sist när det har gått några år så förstår man inte att man har haft ett sånt behov o rökt så mycket , det är värt slitet, ångesten för det går över ...men jag kommer aldrig aldrig att testa bara för att se hur det smakar ...då är det kört. Jag vill aldrig göra om resan igen.
Så första tre månaderna var ångest dålig sömn abstinens osv , nästa tre månader var hostande och förkylningar ja lägg till nån månad , sen kom det några månader när man inte riktigt fattade att det här presterar jag och vips hade det gått ett år och man hade klarat alla utmaningar, goda middagar med vin osv.
Man väste o harklade sig inte jämt o ständigt , mat smakar gott o luktar gott- för all del man känner en massa andra dofter också som man inte gjorde innan.
Det finns en nackdel vikten...10 kg har jag som jag inte lyckas bli av med men familjen får ta mig rund o rökfri än mager o stinkande o väsande , och det har dom inget emot. Dottern pratar än idag om hur stolt hon är över sin mamma.
Skriv av er när det är tungt det är ett råd, och kan mina rader göra att någon håller ut så är jag jätteglad. Trvlig rökfri sommar på er jag kommer tillbaka var så säkra .
Nikotine

Kommentarer

Blir avundsjuk och stolt över

Blir avundsjuk och stolt över dig att du klarat detta så bra!!!
Själv har jag klarat fem månader och två veckor nu :) skitjobbigt fortfarande... Men hoppas att den tristhet och jobbiga känslan snart ska börja avta!!!
Många hälsningar

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se