150 dagars frihet

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Ja ska man fira 150 dagar utan rök? Jo det ska man. Det är befogat att fira varje dag man håller sig rökfri tycker jag. Jag är jättenöjd och jätteglad för att jag inte längre drar i mig detta gift. Men jag börjar också sakta men säkert inse att röksuget kommer alltid att finnas där och slå till när man minst anar det. Det kommer alltmer sällan men ändå, man blir nog aldrig kvitt det helt och hållet.

Vad har då hänt på dessa 150 dagar? Jag känner mig friskare, sover bättre och snarkar mindre. Har inte varit sjuk en enda dag. Har fått en trevligare färg på händer och i ansikte. Stinker inte från hår och kläder. Ekonomiskt så är det ingen skillnad eftersom pengarna hamnar på andra ställen, nyttigare ställen såsom barn och träningsgrejer. Jag kan numera med lätthet springa en mil, cykla tio mil eller åka skidor fem mil. Kort sagt så är det så enormt många fördelar så det är inte klokt!

Det enda jag egentligen upplever som en försämring är att det blir aldrig lika avkopplande att bara sätta sig på altanen och bara sitta som det var när man rökte. Då var det en sån tydlig markering att man hade paus.

Sådär, ville mest bara visa att jag fortfarande lever och är rökfri. Ha det allra bäst allihop och ge inte upp även om det är jobbigt. Det blir lättare och lättare med tiden!

Kommentarer

Absolut! Fira varje dag som

Absolut! Fira varje dag som du är rökfri. Det har jag nog gjort alldeles för lite. :) Lycka till!

Grattis till 150 dagar! Du

Grattis till 150 dagar! Du har verkligen gjort en strong resa med din intensiva träning och så bra inställning. Nån gång där bort i tiden, ska vi hoppas på att vi faktiskt "glömt" varför vi ville röka i pausen. Att suget bara är något som sveper förbi. Ha det bäst du med, Norna.

Grattis, Grafikerna! Jag är

Grattis, Grafikerna! Jag är alldeles förstummad av beundran. Och då menar jag dina resultat på motionsfronten. Jag hade ingen aning om att man kan komma så långt på så kort tid. Du måste ju ha legat i enormt. Med en sådan vilja och målmedvetenhet kan man uppenbarligen komma hur långt som helst.
Hur är det med kreativiteten? Den har väl återvänt, hoppas jag. Hälsning, Gesine

Varje dag är en seger -

Varje dag är en seger - absolut!!! O du, det GÅR att bara sitta i solen och njuta!! Kom ihåg vilket pyssel det ar med cigg, tändare, askkopp, grannarna o s v. NU kan du baaaaaaaaaaaara njuta!!

Ja du Gesine. Det går att

Ja du Gesine. Det går att komma långt om ger sig den på det. Nu började jag ju träna tre månader före jag slutade röka, men det är ändå kort tid. Nu på lördag ska jag delta i mitt första MTB-lopp någonsin. 60 kilometer på en mycket vacker och tuff bana. Om kroppen vill. Jag gjorde en praktvurpa igår och har eventuellt ett par brutna revben. Får se om ett par dagar om smärtan lägger sig något. Jag har nu bestämt mig för att börja med triathlon vilket gör att jag inte kommer att ha några som helst problem med att ha motivation för att hålla mig rökfri :D

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se