1 dag kvar

Igår rökte jag 13 cigarretter.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

Tack för alla svar. Jag har nu en dag kvar och ångesten har satt in redan innan jag har börjat sluta. Har redan hunnit med en cigg och tycker verkligen inte att det smakade gott men ändå så "nödvändig". Har bara 3 cigg kvar i paketet så det blir nog ett nytt paket och så får jag storröka innan jag slänger resten ikväll. Jag vet att det svåraste kommer att bli morgonciggen, klarar jag bara den så kanske förmiddagen flyter bra. Hur klarade ni första dagen och hade ni några hjälpmedel?

Kommentarer

Hej! Du säger det

Hej!
Du säger det själv..."nödvändig", men inte gott.... Det är ett beroende du ska ta dig ur! Det kan hjälpa att tänka på nikotinet som ett monster som du måste slåss med. Ju värre det känns desto mer lider monstret! ju längre tiden går desto närmare döden är "det".
Med nikotinhjälpmedel kan du ta udden av den värsta abstinensen. Annars skulle jag föreslå att du har tuggummi eller halstabletter nära till hands. Drick mycket vatten!!!
Bryt även andra vanor när du går upp i morgon. Brukar du duscha och sedan äta frukost? Gör tvärtom!
Logga in här det första du gör!
Lycka till! Vi hejar på dig!

Jag var också väldigt

Jag var också väldigt orolig för morgonciggen eftersom jag då rökte minst två stycken oftast tre. Jag ändrade mina frukostvanor, började äta fil och musli mycket långsamt, sen kaffe och tidning. Det funkade! Sen tyckte jag inte att det var så svårt med dom andra cigaretterna. -Ett tag i alla fall innan abstinensen slår till. Men ju längre du håller upp ju mindre abstinens. Lycka till

Hej, det låter förfärligt

Hej, det låter förfärligt när du skriver att ångesten har slagit till redan, och jag kan riktigt känna den.... men du får försöka ändra tankemönster, från att sluta röka till att slippa röka!!!
Min första dag (13 april) var en söndag, och jag satt inte ner en sekund på hela dagen. Jag städade, strök, var ute och gick, iväg och handlade, tvättade, lagade mat, och stupade i säng på kvällen helt utmattad och väldigt nöjd med att ha klarat första dagen.
I början är det ju så att dagens första tanke går till ciggen, och dagens sista tanke är också på cigg, däremellan tänker man ungefär 100 miljoner tankar på att inte röka, men otroligt nog bleknar det efter ett tag, och plötsligt vaknar man en morgon och det tar kanske 2 timmar innan första "röka-tanken" kommer, det var då jag märkte att jag kommit en bit på väg. Nu har jag inget sug, när jag tänker på cigg är det bara att jag är så glad att jag slipper och inte ens vill röka. Skönt att vara icke-rökare helt enkelt. Men ingen kan göra jobbet åt en utan man måste själv kämpa sig igenom skiten.... men här har du en fantastisk hjälp i denna sajt. Här finns alltid någon redo att trösta, lyssna, råda och tipsa. Skriv av dig abstinensen... Lycka till. Laureen

Hej Jättestort lycka till

Hej
Jättestort lycka till till dig.
Jag var också väldigt rädd innan jag slutade röka. Inte rädd för att sluta men för att misslyckas igen.
Själv äter jag Champix så det har väl inte varit sådär jättetufft att sluta röka eftersom det inte smakar gott att röka längre,
Men läkerol och massor av vatten är bra när man blir sugen, jordgubbar vräker jag i mig.
Jag har haft enormt stort stöd härifrån så jag råder dig att gå in här ofta.

Du klarar det !! Det är jätteskönt att slippa röka. Tänk känslan att slippa lukta askkopp - den är värd mycket.
Jag frös fast ett minne när det smakade som sämst att röka, det minnet plockar jag fram när jag vill röka.

MonikaH

to day is the day ;) nu ska

to day is the day ;) nu ska vi bli rökfria! lycka till!! skriv imorgon hur det går !! =)

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se