Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

2 blir 3 och 9 blir 10

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Oj så många nya, som kämpar! Vad bra att ni hittat hit, ett otroligt stöd finns här. Det är ett tag sedan jag skrev något, men idag är det 300 dagar som jag varit rökfri!! På tisdag har det gått 10 månader!! Jag är på god väg mot att vara rökfri i 1 år!! Ja är otroligt stolt och glad över detta, och JA jag är fortfarande väldigt röksugen ibland men det blåser över på 1 minut. Jag har fått så mycket ovärderligt stöd av så många här, i synnerhet under den första tuffaste tiden, och jag vill bara säga TACK, ni vet vilka ni, är hoppas jag?! Till er som är i början av er resa, så säger jag heja er och kämpa på! Det är värt det jag lovar!!! Håll ut! Trevlig helg och lycka till! Återkommer när första året är uppnått.

Kommentarer

Halo halo! Grattis till 10

Halo halo!

Grattis till 10 månader! Måste kännas underbart!

Funderingar ang. röksuget: Har du kört med eller utan nikotinersättning i dessa 10 månader? Är det en cigarett du blir sugen på då, eller är det kanske bara ett sug efter lite nikotin?

Jag kör själv med sugtabletter, ca 5-10 stycken per dag.. funkar för mig.
Dock så blir jag aldrig sugen på en cigarett, men jag kan känna ett sug efter en sugtablett (nikotin) då och då.

Kämpa på och stort grattis till snart 1 helt år!!

/PH

Nej jag hade i början plåster

Nej jag hade i början plåster och zonnic, men la av med det. Jag är övertygad om att det inte är nikotinet i sig själv, utan den där stunden efter god mat och dryck. Det har med att göra med en, stund för sig själv eller för att samla tankar, men jag har accepterat att det är så och stressar inte upp mig över det, för jag vet att det går att stå emot. Kämpa på och stort lycka till! Det är värt det!

Grattis nu är det bara dagar

Grattis nu är det bara dagar kvar fram till första året. Du har avverkat den tyngsta delen, kom bara ihåg att du kan INTE prova ett bloss, det blir så lätt fler. De flesta av oss kan inte bli feströkare även om många av oss önskade det i början av vår resa.

Lycka till och grattis

Jag vet att feströka kommer

Jag vet att feströka kommer jag inte att klara, så nej inte ett bloss! Jag vill aldrig göra om denna resa, så jag avstår. Tack för peppningen!

Hej, Nitro! Nu borde de sista

Hej, Nitro! Nu borde de sista 2 månader gå som en dans och sedan är du en LYSANDE som vi andra. När jag själv tittar tillbaka var nog tiden fram till årsdagen den mest lyckade perioden för mig iaf. Då kände jag verkligen att jag hade kommit långt bort från allt som hade med rökning att göra. Sedan, efter 400 dagar insåg jag att jag nog innerst inne bara hade gjort ett långt uppehåll. Nu är jag inne på andra året - det tar TVÅ ÅR minst att bli helt rökfri (har jag läst) och nu har jag lagt om taktiken, som du kan läsa på min logg. Nu skall jag odla min karaktär så att jag klarar av att hantera cigaretterna som vilket njutningsmedel som helst, som vin t.ex. - ett glas då och då. Då får jag se om det verkligen är en njutning eller bara en dum vana. Men allt detta är inte aktuellt det närmaste året, det är verkligen ett spännande långtidsprojekt, det här med att få makt över cigaretterna. Och det är rätt intressant faktiskt, så där har du något att se fram emot. Lycka till, vi ses på din ettårsdag. Du får gärna skriva något på min logg, jag älskar kommentarer från folk som var med förra året när vi hade så trevligt på loggen. Kram, Gesine

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se