Sammanfattning av vecka 1

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

När dagen är slut har en vecka gått, så hur har det gått?

Dag 1: Mådde toppen och tänkte att det här skulle gå som en dans på rosor.
Dag 2: Sämre, fick äta upp allt jag sa dag 1 om att sluta röka var enkelt.
Dag 3-5: Mådde jag som sämst, jag blev och är fortfarande uppsvälld som fan. Dåligt humör, lättirriterad, gnällig, bitterkärring, ja, ingen vidare människa att umgås med. Vad arg konstant och grät, flera gånger. Jag kände tomhet, stor tomhet.
På kvällen på dag 5 pratade med en vän som rökt i 40 år och slutade tvärt, hon har varit rökfri i 5 år nu. Hon fick mig på bättre humör och det har hållt i sig! Hon sa att man får ta makten över sina egna tankar, och hon har så rätt. Jag tog makten över mina tankar och vägrade helt enkelt att se på allt negativt. Hon slog också hål på alla myter jag hört, det GÅR att bli helt rökfri, utan att gå runt och tänka på det hela tiden.
Dag 6: Mådde toppen! Jag tog en cig, hittade en liten rackare under soffan då jag storstädade, typiskt! Rökte halva bara, det var inte så gott osm jag trodde. Att jag hade gått runt i flera dagar och varit arg för något som inte var gott? Det gav mig bara fler positiva erfarenheter av att sluta!
Dag 7: Mått toppen hela dagen! Endast tagit en zonnic, till skillnad från kanske 5-10 övriga dagar.

MINA VÄNNER, ta makten över era tankar!!! Det hjälpte mig!

Kommentarer

Va bra att du tänker som du

Va bra att du tänker som du gör:) Jag håller FULLKOMLIGT med dej när det gäller det här med "makten över tankarna". Det är precis vad jag försöker leva efter, hela tiden fokusera om till något annat när det känns jobbigt!! Tankens kraft är stor så fortsätt så så kommer det att gå vägen..........kram och fortsatt lycka till....

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se