Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Summering dag 2.. Med tårar i ögonen!

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket dåligt . Nikotinsug nu: Mycket stort .

Dag 2...

Positivt: både igår och idag tränade jag dubbelpass på gymmet. Mest för att hålla mig själv sysselsatt. Idag på spänningen blev jag inte ens andfådd alls. Mest jobbigt för musklerna och mjölksyran i benen.
Jag känner att andningen är bättre. Särskilt då under träningen och när jag ska sova.

Negativt: Jag blir stundvis som en litet barn. Oerhört gnällig, lite smått kaxig, och framförallt känslig.. Känner för att gråta nu, likt ett barn som gråter för att hen inte får sin snuttefilt. Igår var allt som dans på rosor, men nu, idag, denna kväll... Jag vill gråta, mycket och högt! Känner mig ängslig och ensam, och tomhet!! Yr är jag med!!

Återigen positivt: Man vill absolut inte gå igenom detta igen, så det får en ännu mindre att vilja börja röka igen! Mycket positivt!

Och detta är alltså bara 2 dygn... Tur man är singel!!! Vilken berg och dalbana!!
NU ska jag dricka kaffe och sen sova, och hoppas på att mardrömmarna inte dyker upp igen!

Kommentarer

Se där ja!! Spinningen skulle

Se där ja!! Spinningen skulle det vara, inte spänningen. Och dricka TE ska jag göra, inte kaffe!! :).....

Bra jobbat! Kaffe är

Bra jobbat! Kaffe är verkligen en bov, bra med te istället! Vad använder du för nikotinläkemedel?

Haha ja precis.. Är ju

Haha ja precis.. Är ju beroende av kaffe också så det var nog beroende delen av min hjärna som råkade skriva det. Te ska det vara på kvällarna!

Och TACK!! Behöver all pepp jag kan få denna kväll.. Super jobbigt!! Använder zonnic munhålepåsar! Dem funkar helt okej, men inte denna kväll.. Har du annat bra tips?

Du har ingen bra lungn musik

Du har ingen bra lungn musik att lyssna på eller kanske någon musik att dansa till? Själv kör jag med Zonnic munspray tycker att funkar bra än så länge denna gången. Hur mycket har du rökt innan stoppet?

Godnatt Jezz! Du kommer att

Godnatt Jezz! Du kommer att klara dig!

Har rökt varje dag i 10 år

Har rökt varje dag i 10 år tidigare. Och slutade tvärt! Cirka 15 cig om dagen. Själv då? Hur länge har du varit rökfri?

Okej, får kanske köpa och testa det med! Tycker dessa munhålepåsarna är bra eftersom det känns som att det håller i en längre stund. Känslan av att bara ha något hjälper!

Varit rökfri i tio dagar

Varit rökfri i tio dagar idag, denna gången! Har rökt olika mycket vid olika delar i min livstid. Började röka när jag var 13 år nu 50 ( usch vad gammal jag blivit) har varit rökfri längre perioder också när jag var gravid och ammade. Har varit rökfri i fyra och tre månader de två sista åren. Men nu får det vara bra går bättre den här gången faktiskt, försöker att inte fokusera på rökning utan tänka positivt istället och om jag är ledsen gråter jag istället för att ta en cigg och bedöva känslorna. Tycker det luktar äckligt med cigarett rök nu och känner mig fräschare....

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se