Dagen D

Igår rökte jag 4 cigarretter.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Förra veckan på onsdagen bestämde jag mig för den 24677 gången att jag ska sluta, fann mig själv strax därefter utanför med en cig i handen och sträckrökte flera cigaretter. Likt att en kär vän skulle resa bort och aldrig komma tillbaka så ville jag aldrig släppa taget, som en final goodbye. Anyhow, ringde sluta röka linjen, lyckades hålla hela torsdagen och fredagen fram till kl 20, sen föll jag dit igen hela helgen. Var så mycket festligheter, tyvärr...

Måndagen kom! Jag hade kvar cig från helgen. Pratade med sluta röka linjen och nu ska jag sluta på riktigt. Rejäla bakslag då jag rökte tre cig på förmiddagen, sedan bröt jag sönder cigen, slängde dem och sen gick det bra. MEN likt förbannat rotade jag bland soporna likt en heroinist och lyckades dra in ett par bloss. Ångrade mig sen, såklart!

MEN!!! Imorgon, då mina vänner kommer dagen då jag ska förbli rökfri!! Tänkte att det kanske blir ännu lättare att blogga om det, ju mer offentlig man är desto mer tar det emot att röka! Vore tacksamt med pepp för nu kör vi!!!!

Tisdag-Dag 1!!

Kommentarer

Hmm, har du verkligen bestämt

Hmm, har du verkligen bestämt dig...? Eller varför har du cigg hemma, om du ska sluta?
Och festligheter? Jo, självklart ska man ha kul, men kanske inte fest första helgen man slutar?

Usch känner att jag låter som en gnällig tant, men det ÄR svårt om inte omöjligt att sluta om man inte förbereder sig mentalt innan....och VERKLIGEN bestämmer sig.
Jag har också slutat otaligt många gånger, och för mig krävs det månader av mental förberedelser, jag liksom tröttar ut mig på själv rökar-livet, tröttar ut mig på att lukta illa, stressa och planera med alla "måste" cigg och planerandet av att alltid ha cigg hemma, + att jag skäms så för att röka, hur "ute" är det inte 2015, när alla är så upplysta om hur skadligt det är.

Har du funderat över att kanske prova nikotinersättning (plåster, tuggummi) ett tag iallafall, eller ha med dig om du ska på fest. (Jag har alltid några tuggummi i väskan, "in case of emergency", jag använder dom inte, men dom finns där)

Skriver detta i all välmening, självklart kan du sluta röka!!!
Det var en annan här jag läste om, hon delade upp sin första dag i tre delar, ganska smart tycker jag..., jobbigt att tänka aldrig mer (till en början) kanske lättare att tänka;
"Idag gick det bra! Jag är bäst!"

För bäst är vad du är, bra beslut att sluta röka!!!

Önskar dig ett stort lycka till!!!

Kram, kram

Toppen kommentar!! Min

Toppen kommentar!!
Min planering att sluta innan helgen var inte sådär jätte smart. Jag visste att jag skulle röka och gjorde upp en plan med sluta röka linjen att endast röka på lördagen. Att det inte lyckades så bra har jag endast mina svagheter att skylla på. Borde slängt paketet direkt, det gjordes inte! Jag skrev med detta för att vara så ärlig som möjligt på denna blogg. Det är den bittra sanningen att jag misslyckades totalt, och nu tar jag nya tag! Idag har jag hållt mig undan. Tagit 3 stycken zonnic och det har gått oväntat bra!
Tack för din feedback!!!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se