Vasan igen

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

4 månader har nu passerat sen jag drog mina sista bloss och fortfarande är saknaden stor ibland. Har börjat märka att röksuget är som allra störst efter ett stenhårt träningspass. Visst, jag har varit duktig och tränat hårt och förtjänar en belöning efter det. Men inte i form av cig. Hjärnan är ju helt sjuk. I genomsnitt så kommer röksuget kanske bara en gång varannan dag numera så i det stora hela så är det rätt lugnt.

Anmälde mig till Vasaloppet Öppet spår idag. Den här gången ska jag komma ända till Mora. Ett helt års rökfrihet samt ett års mer träning kommer att göra stor skillnad.

Kommentarer

Klart det kommer att göra

Klart det kommer att göra skillnad i Vasaloppsspåret - rökningen har ju satt P för att få konditionen på topp!! Lycka till!!

Det låter härligt att det går

Det låter härligt att det går bra. Men jag kan hålla med om att den där hjärnan är skum ibland. Skulle gå ut till brevlådan på eftermiddan idag, och ta en cigg på vägen, tänkte jag då plötsligt!!?? Jaha, vad menar den? Hjärnan alltså. Men, plötsligt uppdykande minnen får vi väl kalla sånt, som liksom sveper förbi.
Jag tror att en insikt att komma till, (jag är inte där än), är att det du har presterat är just själva belöningen. "Var nöjd" typ. (Undrar om inte Gesine pratar om detta någonstans, men är inte riktigt säker.)
Ha det fortsatt bra. Hälsning Norna.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se