Äntligen lungor!

Humör nu: Mycket bra.

Jag har den senaste tiden gått omkring för mig själv och gnällt över hur lång tid det tar innan jag märker av effekterna i lungorna på grund av att jag slutat röka. Nu har det äntligen hänt. Lungorna har börjat fungera helt fantastiskt och löpningen har förbättrats tidsmässigt med 15% den senaste veckan. Tänker man efter lite så är kroppen fantastisk. Efter bara 110 dagar utan rök så har lungorna återhämtat sig oerhört mycket. Efter att ha misshandlat dem i 29 år så är det grymt snabbt jobbat och jag ska verkligen inte gnälla.

Kommentarer

Grattis, Grafikern! Snart

Grattis, Grafikern! Snart framme vid drömmålet - milen på 60 minuter? Förresten, vad var det som gick snett vid Vasaloppet? Jag är väldigt nyfiken. Hälsning, Gesine

Grattis till lungor igen!

Grattis till lungor igen! :)

Längtar tills jag kan skriva samma sak...
Läste dock på ett annat forum att "Det blir värre innan det blir bättre".. Stämmer det? Och i så fall, ungefär hur lång tid pratar vi om innan man känner det, 110 dagar? :)

Rökt i 29 år säger du och åker Vasaloppet? Imponerande!
Antar att du har hållit konditionen igång under de 29 åren som du rökte?

Själv har jag nog inte sprungit en meter (om kanske inte jagad av en hund) på 15+ år, samtidigt som man bolmat typ 20 giftpinnar per dag.. så jag får kanske vänta längre än 110 dagar innan jag känner en förbättring?

Ska försöka ta mig ut på en joggingtur när det blivit varmare ute.. så får man se om man kommer hem krypandes efter 100 meter? :)

Vet dock om att "jag måste må bättre" inombords nu för tiden jämfört med hur man mådde när man rökte.. kommer dock inte ihåg längre hur det var när man rökte, vilket i sig ju är positivt. :) Dock tar det som sagt tid, och alla fysiska dilemmor som kvarstår går väl förhoppningsvis över till slut, även för mig.. :)

/PH

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se