Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

tillbaka på jobbet...

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

Ja, usch vad segt....haft semester i 5 veckor och kunde haft lika länge till. Senaste veckan har varit lite tuff. Jag har inte varit röksugen eller haft rökimpulser, bara allmänt kännt mig låg och nere. Det har inte varit långt till gråten. Känner igen det från några av era loggar, så det är väl "normalt".... Men man tycker att det borde vara över nu. Hörni veteraner, när tyckte ni att ni blev "normala" igen och det höll i sig? Är det efter 3-månadersgränsen?
Ha en bra dag allihopa!

Kommentarer

känner igen mej så

känner igen mej så väl,presis så har det varit för mej också,kanske gråten är nära när man inte har ciggen att ta till i svåra situationer,vet inte heller men kanske det är så men i alla fall du är väldigt stark som står emot och det kommer bättre dagar allt som oftast,tycker det är bra när man kanskriva här o få lite stöd o "tröst" Håll ut det kommer bättre dagar det vet jag
Kramar till dej från mej lisalisa

Hej miablo, förstår att du

Hej miablo, förstår att du tycker att det är segt att gå och jobba igen, min man började idag också, såg på honom att han tyckte det var pest. Här öser regnet ner och har gjort så sedan i natt, det slutar liksom aldrig, kunde inte tro att det kunde regna så mycket.... så jag skyller min totala brist på ork på vädret. Jag läser, sover, läser lite igen, sover en kvart till, och har nu äntligen lyckats få fram lite lunch på bordet. Men jag går nog och lägger mig igen och läser när jag ätit färdigt.
Jag har aldrig haft speciellt lätt för att gråta, även om jag önskar att jag hade, det har ju trots allt en befriande verkan. Men det lite deppiga kommer nog att hänga kvar fast det mer kommer och går..... jag har haft mina perioder, och som du säger det är inte röksug, utan en känsla av meningslöshet.....och jag tror definitivt inte att det går att röka bort den känslan nu. Det är väl möjligt att jag skulle känt så här även med cigg?? det svaret får man ju aldrig.
Monica och Liselott tipsade ju om att tejpa upp mungiporna....
Ett annat sätt är väl att mer påtagligt tala om för sig själv hela tiden hur underbart duktiga vi är som INTE röker - berömmet har ju en tendens att sina ut efter ett tag, dags att påminna omgivningen??
Hur går det för din pojkvän?? klarar han att förbli rökfri? och är han deppig eller?
Jag läste i en veckotidning att första åtgärden mot deppighet (på amatörplanet - nu talar jag inte om klockrena depressioner) är att röra på sig, dvs motionera lite lagom, promenera, simma, eller något som man tycker är kul.
Miablo du får väl ta en dag i taget, skriv, gnäll, gråt, svär och klaaaaga, men RÖK INTE, vad du än gör. Då kommer du verkligen att bli deppig, tror jag. Kram på dig, skickar en massa pigga-på-dig kramar. Laureen

du skrev: Hej! Bra beslut

du skrev:
Hej!
Bra beslut och välkommen hit!! Bra att ha listan med dig när abstinensen sätter in. Du skriver vilka fördelar som finns med att sluta röka och det är jättebra, men glöm inte heller att det INTE FINNS NÅGRA SOM HELST FÖRDELAR MED ATT RÖKA!
Köp och läs Äntligen icke-rökare av Allen Carr, du kommer att få ett helt annat perspektiv på rökning.
Och tänk inte att "jag måste sluta", tänk "jag vill sluta". Bitvis är det tufft, men tänk också på att det blir bättre och bättre för varje dag som går.
Lycka till!!

svar:
tack så mycket! :) joo jag vet, jag hade faktiskt tänkt skriva också "fördelar med att röka: inga alls." eller nått liknande, men tänkte att det vet jag redan så jag behövert inte skriva ner det =) okej, vars kan man köpa den boken och vad kostar den? Nä jag vet, man ska inte tänka att jag "måste", för då blir det för mycket press, jag ska tänka att det här är min egen vilja, jag bestämer själv, om jag vill röka så kan jag göra det, det är upp till mig. för annars blir det som en chock eller vad man ska säga, det får en att må dåligt om man är tvingad till nånting..

Hej Miablo! jag får oxå

Hej Miablo! jag får oxå så där men det är längre mellan dalarna, när det är riktigt tungt då ringer jag slutarökalinjen där talar de om hur duktig man är och det är vi ju ellerhur och det är ok att ha dåliga dagar, jag kan faktiskt känna mig arg oxå jag kan tycka men ger det sig aldrig, men det gör det och det är inte lika ofta, jag är inte heller sugen utan blir rastlös en inre stress, så det bästa är att dricka mycket och gå fort! vi är normala men det är en omställning både för själ och kropp och vi får ge oss extra kärlek,omvårdnad och tålamod för det är vi värda. Kram på dig nu du gör ett jättebra kämp ha en underbar dag från Liselott

tack alla!! Nä, att röka

tack alla!!
Nä, att röka är ingen risk att jag gör, jag vet att det inte skulle hjälpa.
Sambon är också fortfarande nikotinfri, men han verkar ha en lite lättare resa än vad jag har. Vi är ju olika och tar oss ur beroendet olika....
Kram på er alla!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se