100 dagar

Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Jaha. Så var det då dags att passera 100 dagar som rökfri. Finns inte så mycket mer att säga om det faktiskt då det finns så mycket mer i livet att fundera på, prata om och tänka på än rökning.

Vasaloppet blev inte som jag tänkt mig så det blir en ny satsning 2016.

Kommentarer

Jag som var på gång faktiskt,

Jag som var på gång faktiskt, att hojta och önska lycka till på vasaloppet, men stort grattis till 100 dagar, genom Pärleporten och allt är du. Du låter så sund och på gång i ett rökfritt liv, så jag kan bara gratulera igen. Ha en riktigt härlig vår!

Tänkte hojta grattis men du

Tänkte hojta grattis men du verkar inte tycka att det ska läggas nån vikt vid att du kommit så långt...
Visst finns det mer att fundera över, men det hindrar ju inte att man kan få ha de där behoven av att älta ett litet tag i sitt liv...

Grattis anyway!

Vet inte hur jag ska förklara

Vet inte hur jag ska förklara riktigt. Men det var någon här på bloggen som sa att man skulle avdramatisera rökningens betydelse. Sen jag läste det förändrades allt. Helt plötsligt så hade rökningen ingen betydelse längre. Jag har slutat röka. Punkt. Trots att jag rökt i 29 år så tänker jag knappt på det längre. Det är naturligtvis skönt att jag slutat men det är ingen stor grej längre, Jag har gått vidare och i min identitet finns inte ordet ickerökare eller före detta rökare med. Det är som om jag aldrig rökt liksom.

Så visst. 100 dagar är kul men inget jag tänkt på att jag vill uppnå. Jag har heller inte satt upp något mål längre fram. Det behövs liksom inte. Jag vill inte ge rökningen den betydelsen igen. För mig handlar numera nästan allt om träning och tävling istället. Har fortfarande 20-25 kilo som ska bort.

Det var jag som var denna

Det var jag som var denna "någon". Och det var helt rätt då, men sedan fick jag ju en sådan lust att bli tillfällighetsrökare efter nyår, att cigaretterna plötsligt tog mycket plats i min tillvaro igen. Först nu börjar jag tappa dem ur siktet igen. Men kul att du nappade på ideen att krympa ciggen till faktisk storlek och inte blåsa upp den till ett jättemonster. Hälsning, Gesine

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se