vissa dagar är lättare än andra

Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

Jag vill tacka er alla för ert stöd, jag fick en kommentar imorse från millis som jag vill bemöta:
Nej, jag har tagit ett aktivt avståndstagande till alkohol, därför kan jag omöjligt ha varit full när jag skrev det inlägget, vad som istället hade hänt var att jag vandrat hela staden runt för att kunna komma underfund med varför jag tagit den där ciggaretten.

Visa dagar är lättare än andra och det är aldrig lätt att klippa bandet till två belönsingssystem samtidigt. Jag går i skolan, men har även ett heltidsjobb som ger mig pengar, utöver det så frilansar jag en hel del. Jag har råd att röka, jag vill bara inte längre eftersom jag känner att det tar mer av mig än det ger tillbaka. Jag vill inte vara slav under mitt beroende, jag vill kunna tänka själv. Därför har jag också slutat drica, av den enkla anledningen att alkohol gör dig avtrubbad i bästa fall och hjälplös i värsta. Jag har aldrig varit mycket för artificiell lycka har jag velat inbilla mig, men så är det inte har jag märkt. Jag är precis lika socialt depraverad som alla andra. Nåja insikt är det första steget, som dom säger på 12-stegs mötena.

Kommentarer

"jag vill inte vara slav

"jag vill inte vara slav under mitt beroende. Jag vill tänka själv" Så väl uttryckt, det var ungefär mitt resonemang när jag slutade röka och även dricka alkohol. Men jag tycker du är hård mot dig själv som lägger så mycket tankemöda och ilska på denna cigarett. Eftersom jag är en stark förespråkare att aldrig prova att ta ett bloss kanske du tycker jag motsäger mig själv. Men nu har det hänt och då får du ta det därifrån du befinner dig nu. Det hade faktiskt varit värre om du lyckats hålla upp längre, nu hann du ju knappt sluta. Dom flesta har svårt att tex. dricka kaffe, trösta sig själv, belöna sig själv. Allt detta klarade jag tills det blev en megakris i familjen, jag försökte bokstavligen sno en cigarett ur handen på en rökande närstående. Jag lyckades som tur är inte. Inte pga. att jag var duktig utan att han höll undan ciggen. -Det är ju inte bara för pengarna man slutar, utséendet, ökad risk för cancer blabla. Jag vet att du antagligen har hört allt detta. Att jag skrev om just pengar var att jag trodde du var en fattig studerande som levde på nudlar. --Ett konkret tips, ta någons logg och läs alla inlägg så ser du vilka olika abstinenssymtom man kan få, tips hur man tacklar dom + en massa trevliga människor i alla åldrar. Numera tänker jag knappt på cigaretter mer än om jag ser någon rökare så tackar jag mig själv(inte Gud) att jag lyckades komma i från den ovanan. Lev väl

Hejsan! För det första

Hejsan! För det första tycker jag du är enormt modig som berättar här till oss om dina besvärligheter, tack för ditt förtroende! Jag tycker det känns underbart att jag har kunnat ta kontrollen igen över mitt liv, att det är jag som bestämmer om jag vill röka eller inte! De första dagarna, veckorna var inte kul, men det går över och jag har ett starkt beroende. Jag har fått förändra mitt liv på många sätt för att uppnå mitt resultat att vara rökfri, och jag har lärt mig läxan att tar jag ett bloss så är det ett val jag gör och då är jag fast igen! I min kamp så har jag läst här dag som natt ibland, jag har grinat, svurit, varit odräglig, glad och lycklig, skrivit och stått ut en minut, 1 timme, en dag osv och nu känner jag mig friare och friare för varje dag.Så läs bloggarna det finns såååå mycket kunskap och erfarenheter och det är det jag har lärt mig av, det har varit en trygghet för mig att se att jag är inte ensam i min kamp, och det går att bli fri från ett beroende. Lycka till peppiskram Liselott

harriettes kamp, Jag har

harriettes kamp,

Jag har läst några utdrag ur din blogg. Hurra vad jag tycker att du e bra, jag ska hålla tummarna för dig. Det måste vara jättesvårt att sluta med flera droger samtidigt och värt en jättestor ROS från oss alla för att du kämpar med något sååå stort.
Själv ska jag sluta röka, det känns jättestort för mig. Tänker på dig

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se