10 dagar

Igår varken rökte eller snusade jag.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Mycket lite .

Jag har suttit och läst olika inlägg, och man får ju säga att vi är ett gäng tappra, kämpande f.d rökare, och nästan f.d. rökare. Idag är det 10 dagar utan cigg och jag känner mig väldigt lugn och harmonisk faktiskt, på något underligt vis har stressen försvunnit ur mitt liv åtminstone tillfälligt, då jag inte behöver stressa för att hinna med att röka också. Jag tror ju att det beror på att jag använder plåster, jag har en gång tidigare i mitt liv slutat, höll då upp i nästan 3 år. Och dum som jag var började jag igen, och har nu rökt ca 10 år.Den gången använde jag ingenting, och det var ett rent helsicke. Så det är stor skillnad denna gången, men plåstren tar ju också slut en dag, men förhoppningsvis har man trappat ner såpass i styrka, att det blir lite lättare åtminstone. Men den dagen den sorgen, just nu gäller det bara att ta ytterligare 1 dag i taget.
Jag kämpar på. I morgon kväll är det ytterligare 1 dag rökfri.
Kram till er alla

Kommentarer

Vad hände när du började

Vad hände när du började efter 3 år igen ? Något som vi kan lära oss och vara vaksamma på i vårt framtida rökfria liv??? // Kram

God morgon! Jag undrar samma

God morgon!
Jag undrar samma som Lotta......varför började du igen efter 3års uppehåll? Jag lyckades hålla upp i 1 år och föll tillbaka på att jag trodde att jag kunde vara en "feströkare"!

Känner igen det där med

Känner igen det där med stressen. Livet har blivit lugnare nu. Man slipper planera för sina rökpauser. Om man ska på kurs - var röker man och när? Är det någon annan som röker? osv osv. Var på kurs häromdagen och det vara bara en person som rökte. Det luktade så illa när hon kom in efter sina rökpauser. Svårt att fatta att man själv luktat likadant men det kände man ju inte då. Man duschade, sprutade på sig svindyr parfym - till vilken nytta, när man sedan förstörde allt det fräscha med en cig?
Men nu kan man pussas och kramas utan att fundera över om man luktar gott eller inte! Mysigt!
Lena

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se