2 1/2 år

Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Idag är det två och ett halvt år sedan jag tog min sista cigarett. Är nästan aldrig här inne och läser längre, men tänkte bara skriva och tala om att jag fortfarande är rökfri. Mest för att visa alla nya kämpar att det går att sluta! Lycka till och tvivla aldrig att det är värt kampen!

Kommentarer

Hej, Fringrid! Det var länge

Hej, Fringrid! Det var länge sedan. Som du ser, hänger jag fortfarande på loggen, jag fick ett sådant anfall av röktankar efter nyår och föll nästan för frestelsen att börja röka lite smått igen, när jag nu var fysiskt helt avgiftad, ja du kan ju läsa på min logg. Och skriv gärna en uppmuntrande rad när du ändå är inne där, så som du brukar göra. Får man redan gratulera till barnbarnet, eller är det för tidigt? Har du aldrig varit nära att "prova på lite smått" under dina 2.5 år? Kram, Gesine

Wow.. 2,5 år.. Mycket

Wow.. 2,5 år.. Mycket duktigt!

En liten fråga till någon som varit ifrån giftpinnarna så pass länge (om du nu fortfarande kommer ihåg):

- Hur lång tid tog det för dig att bli fri från alla abstinens, både mental och fysisk? Dvs när kände du dig "helt" frisk och rökfri igen?

Stort grattis till att du lyckats sluta! :)

/PH

Hej Gesine! Lilla barnbarnet

Hej Gesine!
Lilla barnbarnet är redan 3 månader drygt:)
Jo jag har haft återfallstankar, men ändå alltid vetat att jag faktiskt har slutat. En nyårsafton rökte jag två bloss (tror att jag skrivit om det i min logg). En midsommar stal jag en cigarett av en rökande kompis, fast övertygad om att jag skulle smygröka den. I samma stund jag tände den ångrade jag mig och kastade bort den. En gång rökte jag ett par munbloss på en superdyr cigarr... Ja, du hör, något superhelgon är jag inte och helt lätt har det inte varit. För ett par veckor sedan drömde jag två nätter i rad att jag rökte. Lite snopet konstaterade jag att jag rökte och förstod inte riktigt hur det hade gått till. Så än finns det små rökdjävlar i hjärnan på en.
Hoppas allt går bra för dig!

Hej hopp! Ok.. mao har inte

Hej hopp!

Ok.. mao har inte abstinensbesvären gått över för dig heller helt ännu.. Hmm, undrar hur lång tid det tar? Om det någonsin går över helt?

Kram!

/PH

Tjena! 2½ år... Congrats! Har

Tjena! 2½ år... Congrats! Har du känt dig sugen på cigg under åren? Eller är tankar och känslor fri från allt elände? Var det tufft för dig att sluta? Många verkar behöva ett par ggr på sig för att lyckas. Va de samma för dig? // Erik

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se