Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

lyckade slut

Förr tyckte jag att de flesta som försökte sluta röka misslyckades. Nu verkar det som att de flesta i min bekantskapskrets som försöker lyckas. Har det blivit lättare att sluta? Är det andra saker i cigaretterna som inte är lika beroendeframkallande? Eller har folk blivit klokare? För tio år sedan var det mer frågan om det ens var lönt att försöka, iallafall var det min tanke.
Det är lönt kan jag säga nu :)

Kommentarer

Morrn då! Jag skulle kunna

Morrn då!

Jag skulle kunna tänka mig att det är lättare att sluta röka idag, dels pga att forskningen i ämnet gått framåt men hjälpmedel osv, samt att just forum som detta, där man kan skriva av sig och få hjälp och tips av andra likasinnade "online" finns.. Tidigare var man nog mera utelämnad till sitt eget lidande, utan stöttning från alla andra som går igenom samma skit som en själv, och då var det säkert betydligt svårare att behålla motivationen..

/PH

Kanske det spelar in att man

Kanske det spelar in att man inte längre får röka på restauranger och arbetsplatser, och inte alltid ens på arbetstid? Att det blir mer och mer "skamligt" att röka ute bland folk?

Hej hopp! Rökandet på

Hej hopp!

Rökandet på restauranger osv gäller dock bara en viss generation.. dvs de som hänger mycket på krogen osv. Så det har inte något med rök-slutandet att göra.

Det som dock är en skillnad idag mot för 10-20 år sedan, är medvetenheten hur skadliga cigaretter verkligen är för oss, och ingen vill ju medvetet skada sig själv på detta vis, därför är det lättare att hitta motivationen och att sluta till slut.

Det som en gång i tiden var lite "coolt" när man var ung och dum blir bara till en dyr idioti när man blir äldre och visare.. Jag skulle tro att de som lyckas sluta är till större delen något äldre individer som har rökt för länge. Man vill helt enkelt inte mer..

Sen ligger det kanske lite i att, rökning 2015 är egentligen väldigt omodernt.. Vi är inne i ett friskare samhällstänkande nu.

/PH

Hej du allra bästa ! Ser att

Hej du allra bästa ! Ser att du lagt in ett inlägg tidigare om mig ....tänk att du saknade mig den dagen haha du är för fin ju :) Nu är det ju så att hade inte du med flera här stöttat och peppat mig när det va tufft hade jag säkert varit rökare än.Så tack snälla du vi vi har kämpat bra ihopa , nu är vi rökfria ochdet är underbart :) Förr när jag startade min karriär som inbiten rökare så va de flesta i omgivningen rökare .Idag är man ju mer informerad om vilka gifter varje cig innehåller. Det blir mer och mer ställen som det är rökförbud på .cigarettpaketen kostar ca 50-60 kr idag .Vi vet att det är en drog sååå svårt att bli av med. Äntligen är vi fria från drogen ...Jag säger som du , det är lönt kan jag säga :) Ha nu en skön vår och njut av dofter ochdjupa härliga andetag ! Stor kram / bonilla ps. Maken är fortfarande rökfri :) heja heja !!!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se