Slutrökt här..........

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Mycket bra. Nikotinsug nu: Inget.

Jovisst, är det så........60 dagar i morron! Skönt att man har kommit en bit på väg.
Jag ska försöka sammanfatta lite om veckorna som varit. Mitt rökstopp hade jag förberett säkert i ett år innan jag bestämnde mig för att sluta till semestern i år. Jag gjorde inte så stor affär av det den här gången mot tidigare gånger då man slutat. Jag slutade bara kan man säga. Jag drack ett glas öl och tog min sista cigarett på balkongen sen rensade jag ut allt som hade med rökning att göra ur skåp och lådor. Jag hade laddat upp med nicotinell samt sugtabletter utifall det blev jobbigt. Sugtabletterna blev i yttersta nödfall eftersom jag fick en sån halsbränna av dom. Tuggummin gillar jag inte i vanliga fall så det blev inte så ofta det heller. Jag skippade det för några veckor sen så nu är jag ren. Jag tar en lakritstablett när jag blir röksugen.....det funkar lika bra har jag kommit på.
Det som jag har upptäckt under den här tiden är hur mycket "vana" en cigarett är. Visst, röksugen har jag varit men det går över så fort men "vanan" verkar sitta djupare rotad faktiskt.
Abstinensbesvär har jag förstås haft och har.....svårt att sova....svettats mängder...lite huvudvärk.....tappar tålamodet lättare....tandköttsinflammation ( kom när jag slutade med nikotinersättningen) och så vikten förstås.....4 kg upp vilket är normalt. Eftersom jag var på väg upp i vikt innan jag slutade så har jag nu blivit riktigt rund o go :) och tom gått upp en storlek.Men vad tusan, det är inget att sura över, VÄRRE SAKER KAN HÄNDA. Har jag lyckats sluta med cigaretterna så ska jag väl kunna banta också !!
HA EN FIN DAG!!

Kommentarer

Massor med grattisrosor till

Massor med grattisrosor till dig! Vad duktig du har varit! Det är banne mig inte lätt att sluta, men det går. Nu har du ju kommit över den värsta tiden med abstinens. Visst kommer du att få sug då och då men bara du kommer ihåg att det går inte att ta ett testbloss, för då väcker man det slumrande nikotinberoendet och man får börja om från ruta ett. Och det är det ju inte värt. Jag blev så himla glad när jag läste ditt mail när man ser att ännu en har lyckats. Ha en mycket skön fortsättning på sommaren önskar millis

Grattis! och BRA JOBBAT!! Ja

Grattis! och BRA JOBBAT!!
Ja visst går det att sluta! Och visst tänker man mindre och mindre på det. Jag upplever nästan inget sug alls längre, det kommer som tankeimpulser ibland men inga svårigheter att vifta bort.
Hoppas att du också får en fin dag.

Grattis!! så roligt att

Grattis!! så roligt att höra, underbart jobbat!!! stor peppiskram Liselott

Hej, dej missade jag när

Hej, dej missade jag när jag var på semester i Österrike. Men vad kul att det funkar så bra. Jag är också helt överlycklig över att vara rökfri. Om man tänker efter hur många rökare känner man: ja jag har en kompis och hennes särbo, min syster röker 10 cigg per år, min mans kusin röker, jag har en anställd som röker kvällstid, men alltså HALLÅ, det är inga som röker längre. och det är så skönt att tillhöra den skaran. Du har ju varit med här ganska länge, men inte skrivit så mycket, men klarat dig ändå....starkt jobbat och lycka till i fortsättningen. Kram Laureen

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se