Boken inhandlad

Igår rökte jag 10 cigarretter.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Inget.

Okej, nu har jag köpt Äntligen icke-rökare. Jag ringde ner till bokhandeln och bad dem lägga undan den åt mig, de hade bara ett exemplar inne. Lunchpromenad till bokhandeln alltså!

Jag har redan hunnit läsa några kapitel, ingen större förändring än så länge men det kommer väl. Det känns ju bra att man får röka under tiden man läser den. ;)

I övrigt är det en rätt seg dag, jag ska gå hem tidigare, som vanligt de här veckorna. Har en hel del att fixa med hemma. Plocka av hallonbuskarna, rensa ogräs, diska, köra en tvättmaskin. Och hinna spela lite wow! Får nog ta ogräset till helgen... Nej, då ska vi ju åka bort, det går inte. Men det är så himla varmt ute och jag orkar inte ligga på knä och rensa i den här hettan! Jag får hoppas på en molning dag framöver så jag pallar med!
Har tänkt att jag ska vara ledig på fredag, då börjar semestern, två veckor ska jag och sambon vara lediga. Vi hade två veckor efter midsommar också. Mest ska vi vara hemma och fixa med tomten/huset. Då kanske jag har hunnit läsa ut boken så jag kan sluta då.

Ha det bra alla ni där ute som kämpar! Det känns så skönt att se att det finns folk som bryr sig och som undrar hur det går för lilla mig!

Kommentarer

Det kommer aldrig en bra dag

Det kommer aldrig en bra dag för att sluta röka, antingen är det för varmt eller för regnigt eller man har grälat med sambon eller man har försonats med sambon eller man ska åka på semester eller man ska jobba extra mycket, eller i all evighet!!! Den mest perfekta dagen att sluta röka är just där du befinner dig nu!!

Jag kommer nog ändå följa

Jag kommer nog ändå följa rekommendationen som ges i boken att fortsätta röka under tiden.
Jag vet att det inte finns någon bra dag att sluta röka, jag skulle alltid kunna komma på anledningar till att fortsätta. På sätt och vis är det skönt att känna att jag bara kan följa boken. Självklart är det mitt ansvar och mitt beslut, men jag känner mig väldigt förhoppningsfull gällande boken. Jag pratade med en kompis i helgen som slutat röka när han läst den, och han var verkligen en RÖKARE. Det ger massor av motivation!

Nej, nu börjar det bli dags att göra sig i ordning och krypa i säng, jag börjar bli lite trött. För att inte tala om vad jag var i morse när sambon väckte mig. Det var knappt så jag fick upp ögonen. Det ska bli så jäkla skönt att gå på semester!!!

Hejsan! Det viktigaste är

Hejsan! Det viktigaste är DU! du ska göra det som känns rätt för dig och det är dina beslut. Jag läste här på bloggarna och skrev, jag tog reda på mycket kunskap om vad som händer i min kropp när jag slutar att röka. Jag ville veta det för att förbereda mig inför mitt rökstopp. Jag har provat att sluta helt utan medel och höll upp 4,5 år, sen tog jag ett bloss och det blev 12år till som rökare och jag har provat zuban nikotinmedel men jag har inte hittat rätt dag utan letat anledningar till att börja igen, nää inte just idag, imorgon slutar jag, så har det hållit på. Denna gång fick jag gå ett år med diagnosen att jag kanske har KOL, sen var det slutrökt för min del. Jag har tack och lov inte kol, och jag vill inte idag ta det där blosset av hela mitt hjärta för jag vet att då är jag rökare igen på heltid. Därför är det viktigt att du hittar ditt datum, din dag din motivation till ditt beslut, det finns inget fel eller rätt utan det viktigaste är ju att vi slutar röka, och att vi inte börjar om igen, tycker jag.. jag vill skicka dig massor av peppiskramar/Liselott

Halloj! När jag läser din

Halloj!
När jag läser din logg tror jag att boken kommer att fungera bra för dig! Jag har läst den två gånger och tittar i den då och då.
Så rök i lugn och ro medans du läser, sedan kommer du inte vilja ha flera cigaretter!
Skriv och berätta hur det går!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se