Bortförklaringar

Igår rökte jag 10 cigarretter.
Humör nu: Varken bra eller dåligt. Nikotinsug nu: Inget.

Varför blir det alltid så att man förhandlar med sig själv och bortförklarar allting? Jag skulle ju sluta igår... Så blev det inte.
Först kom jag på den jättebraiga (?) anledningen att jag inte kunde sluta eftersom vår sekreterare skulle jobba och då har jag svårt att sluta eftersom hon röker...
Sen pratade jag med en kompis och han rekommenderade mig också den där boken Äntligen rökfri som flera av er andra har skrivit om. Han hade själv tagit tag i saken och slutat efter att ha läst den. Han tyckte dock att man ska röka den innan man slutar. Perfekt! Alltså kan jag fortsätta röka tills jag läst den. Hm...
Ett litet problem är att jag inte har skaffat hem den än, jag skulle få låna den av honom men jag vet inte när vi ses nästa gång. Jag ska nog ta och ringa ner till bokhandeln här och höra om de har den.

Jag ska sätta upp ett nytt datum, och verkligen, verkligen ta tag i det! Jag lovar! Och det är ju mig själv jag lovar så det vore ju himla fint om jag kunde hålla det :)

Kommentarer

Det är bara att ta nya tag

Det är bara att ta nya tag !
Jag vet hur det känns att lura sig själv gång på gång...jag har pratat om att sluta röka sedan september 2006 men nu har det äntligen blivit av.

Vad har du tänkt dig för hjälpmedel ?
Själv äter jag Champix och en dag ville jag inte röka mer trots att mitt stoppdatum var satt 4 dagar senare.

Ett jättestort lycka till. Det är en härlig känsla att vara rökfri.

MonikaH

Jag har nog tänkt klara mig

Jag har nog tänkt klara mig utan hjälpmedel. När jag höll upp senast så använde jag sugtabletter i början. Men jag var så rädd för att fastna i beroende av dem att jag bara använde en efter varje måltid. Ca 4 per dag. Sen trappade jag raskt ner och efter 3 veckor ungefär så slutade jag använda dem helt. Det funkade bra för mig och det är ju vad som verkar rekommenderas av den här Allen Carr så jag fortsätter väl med det.

Hoppas Champix funkar bra, det verkar ju på ditt inlägg som att du redan är rökfri, lyckliga du! Och duktiga du!

Du skriver att du var rädd

Du skriver att du var rädd att bli beroende av nikosugisarna. Men var du inte rädd för att återfalla i ditt nikotinberoende? Var har Carr skrivit något om hjälpmedel för att sluta med nikotin? Jag har läst hans bok och fick den uppfattningen att han var helt emot sådana "fuskisar"! Dessutom påstår han att abstinens inte finns!! Om du ska bli rökfri följ doseringsanvisningarna på nikotinhjälpmedlet då har du ju faktiskt en mycket stor chans att få förbli rökfri härefter, inte bara göra ett uppehåll. Alla nikotinhjälpmedel (förutom Zyban och Champix) innehåller en bråkdel nikotin i jämförelse med en cigarett. Det är många här som har använt en kombination av plåster och sugisar och deet verkar ha funkat. En del fick ta bort plåstret på natten eftersom det kan ge sömnstörningar. Jag har för första och sista gången slutat röka efter nästan 40 års blossande med hjälp av Champix. GE DOM NOBELPRISET NÄSTA GÅNG!!!- Jag är så ytterst tacksam att det finns saker som funkar. När jag bestämt mig för att sluta med Champix kommer jag ta ett allvarligt snack med sluta-röka-linjen om mitt beslut, sen trappa ner, lååååångsamt, låååångsamt. Lycka till, många pepkramar

Nu när jag läser hur jag

Nu när jag läser hur jag skrev förra inlägget så märker jag att det kan misstolkas. Jag menade att jag ska försöka utan nikotionhjälpmedl även denna gång (även om förra gången inleddes med en mycket liten dos) och att det är vad Carr menar. Jag har inte hunnit läsa så värst långt än men har redan fått uppfattningen att han är emot hjälpmedel.
Det var absolut inte avsaknaden av plåster/tabletter som fick mig att börja röka igen. Jag har inga planer på att hålla på med sånt i 4,5 år och det är väl inte heller meningen? För mig funkade det bra med en så liten dos och jag tror att jag kommer klara mig bra helt utan också. Jag har aldrig upplevt några fysiska abstinensbesvär, det handlar mer om att livet blir trist och tråkigt. Inga sugtabletter i världen kan ta bort att jag saknar att gå ut och mysa med en cigg, att kila ut för att ta en paus, att ge livet en mening helt enkelt. Jag hoppas att mina sådana tankar ska förändras efter hand som jag läser den där boken ;) Det verkar ju vara andemeningen så långt som jag har kommit i alla fall.

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se