Viktigt meddelande till användare av Sluta-Röka-Loggen!

Sluta-Röka-Loggen kommer att stängas ner fredagen den 29 november. Ingen information kommer att sparas. Se därför till att själv spara den information du vill ha kvar. Vi ser över möjligheten att lansera ett nytt forum via www.slutarokalinjen.se för dig som vill diskutera tobaksstopp. Mer information kommer framöver!

Varmt tack för de inlägg, kommentarer, det stöd och den uppmuntran som du gett andra genom åren!

Är jag inte lika bra ?

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska bra. Nikotinsug nu: Ganska litet .

Detta inlägg är inte baserat på vad jag läst här, om någon skulle tolka det så.
Det finns ju två vägar att gå när man bestämt sig. Antingen kör man med nikotinersättning annars kör man Cold Turkey (som det tydligen kallas).
Jag har provat båda vägarna tidigare, uppenbarligen har inget sätt varit bättre än det andra eftersom jag är på G igen!!
Nu kör jag med nikotintuggummin och jag är förvånad över hur bra det går:). Jag tror inte alls att jag kommer att bli beroende av dessa, det kommer att plana ut och nedtrappning har jag i viss mån gjort redan.
Det känns lite som att man inte är riktigt lika "duktig" om man inte klipper tvärt och avstår från nikotinersättning??!! Är det så?
Man borde ta den väg som känns rätt för en själv. Jag går mot min andra rökfria helg och kan inte säga att jag dag 11 haft några större bekymmer. Nu börjar jag rannsaka mej själv, kanske är jag inte så "duktig" som jag själv tycker, så länge jag har nikotinet som "hjälp"??
Vad säger ni här på sidan? Jag tål att bli kritiserad...................

Kommentarer

Alla som klarar av att inte

Alla som klarar av att inte röka tycker jag är duktiga. Och med "duktig" menar jag att de verkligen anstränger sig att hitta en strategi som håller när röksuget kommer, alltså inte "bror Duktig" utan jag menar det verkligen positivt. Om man sedan gör det med eller utan hjälpmedel är en avvägningsfråga. Faktum är att återfallsfrekvensen är något lägre för dem som slutar med hjälpmedel, har jag läst. Men det kan ju bero på att de vet att det kommer att bli jättesvårt och vill helst ha en mjukstart. De som kör rakt på utan hjälp blir fortare av med nikotinberoendet, ganska logiskt, där tillförs ju inget nikotin. Och då kan man tro efter att genomlevt den första tidens helvete att nu är det klart och underskattar istället vanan som sitter i. Så det spelar ingen roll i det långa loppet. Visst finns det folk som förbli nikotinberoende och tugger i åratal, men den dagen, den sorgen. Tugga på du med gott samvete, det viktigaste i början är att komma loss från rökandet, och förhoppningsvis finns det inga här som fördömmer någon, vi är här för att få stöd och råd eller ideer eller ett gott skratt eller något annat uppiggande och inte för att bli indelade i duktighetsfack. Själv har jag slutat utan något, men det har ju inte hindrat mig från att nästan börja röka igen. Man vet aldrig vad som väntar en.

Precis som Gesten skriver,

Precis som Gesten skriver, det ena sättet är inte bättre än det andra. Det viktigaste är att man förblir rökfri. Själv hade jag nog aldrig varit där jag är nu utan tuggummin.
Lycka till, tugga tuggummi med gott samvete.

Klart du är!! Alla sätt är

Klart du är!! Alla sätt är bra utom de dåliga

Klart du är!! Alla sätt är

Klart du är!! Alla sätt är bra utom de dåliga

Jag tycker inte heller att

Jag tycker inte heller att man ska lägga någon prestige i detta. Innan jag slutade tänkte jag , att det spelar ingen roll HUR jag gör. Det viktiga är ATT jag gör. Och det gäller för vem som. Jag har slutat utan nikotin, men det är mer för att det blev så och därmed kändes rätt så, och jag tror inte det hade funkat för mig på annat sätt. Vi gör alla våra lika och olika resor. Lycka till med din! Norna.

Alla som slutar röka är lika

Alla som slutar röka är lika bra. Vi är vinnarna. Och var och en måste hitta sin väg till rökfriheten.
Det är cigarettrökningen som gör oss slöa, sjuka och tar livet av oss.

Klart du är!!! Alla sätt är

Klart du är!!! Alla sätt är bra utom de dåliga ;-)

Det handlar ju inte om vem

Det handlar ju inte om vem som är duktigast på att sluta röka liksom. Vi är ju alla olika med olika bakgrunder och förutsättningar. Hittar man ett sätt att sluta röka så håller man fast vid det. Jag körde nikotugg första 50 dagarna och gick sen över till vanliga tuggummin. Har snart slutat med dem också. Så jag är numera rökfri och jag känner mig duktigast i hela världen och jag tuggar tuggummin =)

Tack för alla insiktsfulla

Tack för alla insiktsfulla kommentarer - känner mej SÅ stärkt :) Ni är underbara - lycka till allihopa!!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se