Sugen...

Igår rökte jag inte.
Humör nu: Ganska dåligt. Nikotinsug nu: Ganska stort .

Röksugen, skulle vilja ta kaffekoppen o sätta mig ute på balkongen o suga i mig en extra lång cigg faktiskt ! Har 8 cigg ligger i skåpet men jag kommer inte göra det men vill............dag 23 utan mr nikotin!

Kommentarer

Stå på dig, johlin! Du som

Stå på dig, johlin! Du som har klarat ett år rökfri förut skall väl klara det en gång till.
Du är inte den enda som fantiserar om den där superciggen, men vi låter det stanna vid tanken och tar en karamell till istället, sockerfri och extremt stark. Det gör jag.

Nästa stund du är på topp,

Nästa stund du är på topp, dock snarast ;-) så släng ALLA reservciggen!! På det viset är de inte för nära tillhands vid en svacka, då har du bättre chans att förekomma reptilhjärnan.

Själv har jag 8 km till närmaste affär, 2 ggr har det räddat mig när jag råkat i luven på familjen. Vanan trogen har jag kastat mig i bilen för att införskaffa räddningspinnar men båda gångerna hann förnuftet i fatt mig på halva vägen. Du anar inte hur löjligt det känns att vända bilen och köra hem igen, skamsen men stolt konstaterande; Ja för egentligen vill jag ju inte röka. Egentligen letade ju bara nikotinmonstret en anledning men tji fick han!! Sista gången vi blev ovänner hemma tänkte jag inte på att ta mig ur huset ens, framsteg! Å ja, jag vet att jag inte har varit speciellt trevlig av och till på sista tiden, hoppas de runt mig står ut!

Roar mig lite desperat att läsa bloggar från lång tid tillbaka och såg att du var rökfri under väldigt lång period!! Håller tummarna för dig och vet att denna gången går du hela vägen :-)

Och du, ta kaffekoppen å sätt dig på balkongen fast utan cigg. Är precis lika skönt och egentligen ännu bättre, för då är det frisk luft på riktigt! Lycka till!!

© Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin, Stockholms läns landsting. Epost: slutarokalinjen@sll.se